fredag 22 mars 2019

Fredag 22 mars 2019. Ibland är man bara tvungen att ge sig ut!

Som i dag när jag insåg att jag behövde en promenad fast vädret är grått i dag också.
Först till banken då jag upptäckt att mina kontanter höll på att tryta.
Jag gick till mitt vanliga bankkontor, visade min legitimation och blev bemött på ett sätt som jag knappast varit med om tidigare. Jag hade iakttagit hur kunden före mej blev hanterad och drog slutsatsen att det nog var en närstående som var kunden.

Så blev det min tur. "Äntligen är det du, som fått vänta så länge". sa damen. Jag nämnde en del siffror som jag kom ihåg av kontot. Direkt ett leende, en öppen attityd och ett otvunget läge med lite småprat!
Ingen stress! Denna bankkvinna fick mig att känna mig  betydelsefull och glad Jag drog mig till minnes när jag för första gången stod bakom affärsdisken och av tjejen som var tre år äldre än jag och var chef på manufakturavdelningen där jag fått jobb inför julhelgen. hade gett mig en kort lektion i hur man bemöter kunder. Så klart har ens naturliga läggning för att möta människor också sin betydelse.

Jag fick mina pengar, fortsatte som jag ofta gör när jag är på stan, till Nikolaikyrkan med skylten utanför där det med stora bokstäver står att läsa: "Öppen kyrka."

Jag går ett varv runt i kyrkan, tar några broschyrer , sätter mig i en bänk och tackar Gud för kyrkan och för alla människor som söker sig dit. Tacksam för att få bo i ett land där vi får tro på en Gud som bryr sej och bli påminda om Guds son Jesus, grunden för vår frälsning, som ger frid även när livets stormar rasar omkring oss. Jag är så fylld av tacksamhet till vår store Gud, som har makt att förändra förhållanden när vi överlämnar vår sak i hans händer.

Vi bor i en ond värld men vårt förhållande till Gud kan inte ondskan förstöra så länge vi håller oss  till Gud. Vi människor är inte alltid så pålitliga men Gud står fast vid sina löften och sviker aldrig! 

Nu kom mina gäster från Göteborg som ska bo i detta hus ytterligare två nätter! De har många vänner i stan sedan de var bosatta och jobbade här. Nu passar de på att träffa en del av dem  och jag uppmanar dem att ta vara på tillfället medan de är i stan!.
I dag ringde Linn från Växjö. Hon berättade roliga saker som händer kring henne.

I morgon bittida kommer mina gäster till morgonfika så jag måste gå till nattens vila så jag orkar vakna i tid. Elsemarie och Lasse sover nog redan.
Nu säger jag GodNatt till er mina vänner. Sov Gott ! Gud är god och vakar över oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar