torsdag 21 mars 2019

Torsdag 21 mars 2019. Jag är så tacksam för allt !

I dag gick jag till min Närbutik, som också säljer färdiga matportioner. SÅ god mat!
Jag har nära dit och i dag skulle jag få hem Elsemarie och Lasse från Göteborg och det serverades fin stek med grönsaker, sås och potatis.
Fick SMS att de stannade på väg till Örebro för varsin varmkorv så nu har vi maten i kylskåpet till i morgon. Då blir det fest !

Det är så bra att få besök av min familj för alltid finns det något jag behöver hjälp med.
Jag hade en man som var väldigt händig och jag var ganska bortskämd med att han fixade och förstod sig på saker och ting som jag ej fattar något av. Som ni vet så har jag genom åren kallats för "teknisk idiot", en titel som jag dragit nytta av många gånger.  Men jag har lagat mat och kokat kaffe åt de där tekniskt kunniga så jag har fått vara med och leka i alla fall!
"Jag kan inte vad DU kan och DU kan inte vad JAG kan men Gud har en uppgift som passar för mej och en annan som passar för dej", sjöng vi på våra juniormöten i gamla tider!

Nu försvann mina nattgäster ner till sitt hotellrum i "mitt" hus. Här bor jag bra. Nära till det mesta och gästrum. I morgon bittida ringer de när de vill ha kaffe. (Mamma du har väl kvar av Svens goda bullar sa Elsemarie när morgonkaffe kom på tal i kväll) Jodå, han fyllde på i min frys nyligen så det finns. Jo jag är nog lite bortskämd av de mina.
Lasse fick min TV i köket att funka efter en tids avbrott! Alla har något att hjälpa till med!

Då jag vet att paret i gästrummet är morgonpigga så ska jag se till att komma i säng, jag också så jag vaknar tidigt i morgon.

Har under dagen haft en del konversation på min iPhone. Det känns bra att ibland få vara till hjälp när människor av olika anledningar inte mår bra i själen. Att då ha en vän som Jesus att vända sig till är ovärderligt. Ingen kan trösta som han. "Mästaren från Nasaret, alltid, alltid NÅGON utväg vet sjöng pappa i vår barndom. SÅ sant! Att ha möjligheten att be för den som ringer och säger:" Jag ORKAR inte längre. Jag mår så dåligt" och se hur nytt mod tänds i det sargade hjärtat är så fantastiskt.

Man blir så tacksam av att se hur Gud bryr sig om varenda en som vänder sig till honom.
Det där med att Gud bryr sig om VARJE människa som VILL ha hans hjälp och gemenskap har jag, under mitt nu långa liv, sett otaliga bevis för.
Nu ska jag avsluta med att berätta vad jag fick höra i veckan.  En person som var förtvivlad för något, jag vet inte vad, sa till Gud att nu kastar jag allt. Ungefär så. Jag hörde det i andra hand men av en vän till den busschaufför det gällde!  Den tredje passageraren som gick på bussen tittar på chauffören och säger:"Jesus älskar dej"! Det är väl inte så vanligt precis att någon säger det till en busschaufför men denna gång hade någon fått i uppdrag av Gud att förmedla denna hälsning, som gjorde att den människans liv fick en vändning till glädje och tillförsikt!
Någon hade sett honom. Någon brydde sig! Någon som kan göra mer än vi kan bedja eller tänka!
"Kasta din börda på Herren! Han skall göra det"

Med denna glada berättelse vill jag önska er alla en GOD NATT! Gud är så god!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar