onsdag 27 mars 2019

Onsdag 27 mars 2019. Kom ej ut i dag heller!

Vilda planer om hur mycket jag skulle hinna denna dag! Jag gick upp i tid. Klädde mig som om jag var van vid det utan att först strosa omkring i morgonrock för att sedan sova i fåtöljen.
Nu är det fastetider och jag hittar själv på något bra ämne för min fasta.  Nej jag har inte pratat med Gud om fastan. Han och jag har en ständigt god relation med varandra och ingen finns som förstår mig bättre än han.

Så här tänker jag! Att klä mig utan att först fika med bulle och iklädd morgonrock måste väl vara något bra. Bara för att jag gillar det. Då måste det alltså betyda ett offer att avstå denna lyx!
Jag säger, som Ulla, när hon var liten och hade svårt att sitta stilla på de möten dit hon fick följa med sina föräldrar och syskon.
Vi var i bil på väg till ett tältmöte  då hon ville sprida lite glädje i bilen så hon utropade:" I kväll ska jag sitte så still på mötet!"
Föräldrar och syskon tog med glädje, fast måhända med en viss skepsis, emot denna hälsning  !
Vilket vi gjorde rätt i för efter några ögonblicks eftertanke om sanningens värde utbrast hon försiktigt: " Fast ja lööver int!" För Ullas del var det nog bäst med det lilla tillägget!

Ulla har dock fortsatt att gå på möten och gifte sig med en kille som också var kyrkvan och tog sin pastorsexamen vid Örebro Missionsskola. Sedan har de tillsammans stått i tjänst för Gud som såg till Ulla och älskade henne precis som hon var!

Nu har jag alltså tänkt mig en fastetid då jag avstår morgonrocken som jag älskar.
Jag klär mig direkt men fortsätter nog med kaffestunden i vardagsrummet.
Så har jag tänkt! Jo, jag vet, det är nog en egoistisk fasta så jag avstår att kalla det fasta men ska prova att ändra morgonrutinerna en aning.

Jag minns när Georg levde och mamma var hos oss att de var ense om detta och samstämmigt uttryckte sitt missnöje med orden:"När man går upp klär man sig". Skam till sägandes så fortsatte jag med mina ovanor. Tills NU! Jag kastar, för säkerhets skull,
 in en liten "Brasklapp". "Jag lovar inte men jag ska försöka." Tänk att komma igång så tidigt om dagarna.!!!

Hur dagen har varit? Jo ett kärt besök av Bernard, barnbarnet!
Vi hade en fin stund tillsammans och jag hoppas att han får nytta av vårt samtal. Det rörde sig om Guds ledning i våra liv även när något händer, som vi ej just i det ögonblicket förstår att Gud har sitt finger med i det som sker.

Bernard hade egen hämtmat med sig eftersom jag nyss hade ätit frukost när han kom med sin lunchlåda och besöket var hastigt påkommet!
 När han gått kom "BussInga", som mina bloggläsare vid det här laget är bekant med.
Vi har gemensamt att vi har en mycket barnslig tro på Gud och ser hans närvaro i det som sker !
Vi kan prata om allt, är flexibla och skrattar mycket! Vi fikade med släta kardemummabullar och  var sin bit chokladtårta från frysen!

Lika bra att nu säga GodNatt till er alla och prata lite med Jesus innan jag somnar!. Gud är god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar