torsdag 7 mars 2019

Torsdag 7 mars 2019. Studiecirkel, Födelsedagsfika.

Jo Studiecirkeln visste jag om. Vill minnas att jag tidigare skrivit om förra veckans cirkel!
Jag kom i tid. Som en äkta pensionär brukar göra.
Men trots att jag tränat på att i hallen säga högt  "Nycklar, Pengar, Hörapparater, Käpp, Telefon" innan jag ger mig iväg så kom jag till gruppen med endast nycklar och pengar. Det senare behövs inte. Kaffe blir vi bjudna på och bröd eller  ( som en del kloka föredrar) Frukt tar var och en med efter egen önskan.  SÅ bra!

I dag fick vi berätta lite om oss själva, för att lära känna varandra. Nämna  lite om hur det kändes att sluta förvärvsarbeta och bli pensionär och något om "våra drömmar" inför framtiden.
Eftersom jag saknade mina hörapparater så vet jag ej så mycket om mina kamraters liv och drömmar  Själv berättade jag om när höstterminen skulle börja och mitt ettårsvikariat, som lärare  tagit slut.
Hur det kändes när mina f.d. kollegor passerade vårt hus på väg till skolan. Jag såg dem genom mitt köksfönster.

Inte långt därefter flyttade vi tillbaka till Örebro  och jag fick nya uppgifter av skilda slag att  syssla med.

På hemväg från "Cirkeln" tittade jag in i den restaurang där man kan hämta varm mat med sig hem i portionsförpackningar. Ytterst bekvämt och god mat! Jag köpte lite mer än jag behövde för det händer att jag får besök av något barnbarn och maten håller sig ett par dagar i kylskåpet.

I dag ringde Mattias, som kom på besök tillsammans med dottern Celia, som gav mig en egenhändigt skriven hälsning och en vacker blomma med anledning av att jag hade fyllt år men varit borta några dagar.

I frysen fanns tårta (glutenfri med tanke på Tobias flickvän som inte tål gluten) som vi åt och nu köper jag en ny sådan och lägger i frysen! Visst är det bra nu för tiden! Nära till affären, köpa färdigt, frysa ned, tina på 0-tid!  Jag klagar inte!

Nja jag är nog benägen att klaga lite denna dag då återigen solen hade gömt sig. Jag ska ta promenad på stan hit och dit men tappar lusten när det grå vädret inte vill släppa taget.
Varje kväll tänker jag att morgondagen ska bjuda på sol! Nu är det kväll och jag tänker så också nu!

Hahaha! Nu plingar det i min iPhone! Filip från Göteborg skriver:" Kommer i morgon vid 20-tiden. Ska bli jättekul!"  Ja mat finns ju gott om i kylskåpet och i stället för tårta ska jag hitta på något gott till kaffet. Filip har aldrig varit förtjust i tårta. Fast, det är klart, han kan ju ha ändrat sig under sina tonår medan han varit borta från stan! Man kan inte veta, så nu har jag något att ta reda på i morgon.

Otur att Tobias  tidigt i morgon bittida beger sig till England med en kompis för att se någon viktig fotbollsmatch,  så inte bröderna kan träffas denna gång. Filip, Tobias och Linn är syskonen som har,  och alltid har haft, nära och god relation till varandra!

Nu är det dags att säga GODNATT till er alla! Nu ska jag fortsätta att be för en familj, som jag blott ytligt känner men som jag i dag fick önskan ifrån om förbön då de befinner sig i en krissituation just nu.  Ibland kan något böneämne kännas extra allvarligt. Då gör jag något som vi, som kristna inte gör så ofta nu,som i min barndom. Jag böjer mina knän och talar  med Gud om det förhållande " som han är mäktig att förändra", som vi sjunger i en sång och det ska bli spännande att se hur Herren ska lösa detta!  "Han kan göra MER, ja LÅNGT MER, än vi kan bedja eller tänka" står det i Bibeln.

Sov Gott mina vänner! Tacksam för en härlig dag ber jag barnabönen "Gud som haver barnen kär".      En bön som följt mig sedan tidiga barnaår då mamma eller pappa bad den tillsammans med oss barn. Den är lik Zebrans ränder. Försvinner aldrig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar