lördag 30 mars 2019

Lördag 30 mars 2019. Sämre dagar har jag sett!

Den här dagen är en dag om vilken min mamma skulle ha sagt: "Hu, en så lessam dag!"
För mamma, utan dator, padda och iPhone blev det ibland lite långsamt. Särskilt som det visar sig vara så att alla har sitt att göra när vi kommer till veckosluten. Det är då familjen får vara tillsammans, fira födelsedagar och sådant man ej hunnit med i veckan.

I dag skulle jag göra allt det där som jag inte hann med i går. Dessutom skulle jag ta en lång promenad. En titt ut på loftgången då tidningen lyftes ur brevlådan gjorde att promenaden uteblev.
Alldeles för kallt. Utan besök så blev det fikastund med sömn i fåtöljen!

Vissa dagar känner jag mig så nöjd med att gå här och småprata med Gud.  Så jag känner mig aldrig ensam. Vi vet var vi har varandra.
I morse kände jag att det skulle bli en dag av värde. På något sätt!
Tre samtal har jag i dag fått då jag delat bekymmer med vänner som vet att jag tror på en Gud som kan göra mer än vi kan bedja eller tänka. Eftersom Gud är kärlek så vet vi att han älskar att lyssna till oss och att han finns där till vår hjälp!

Samtliga vänner som jag i dag talat med i telefon längtar efter att Gud ska komma dem till hjälp!
De bor på orter långt ifrån varandra och de vet ej om varandras existens
Men de vet att det finns en Gud och när de nu inte själva betraktar sej som "religiösa", som de uttrycker det men de tror på en "Högre Makt."  Jaha! Kanske GUD?

"Men OK då", säger jag. Sätt igång och berätta hur du har det och du ska se att Gud bryr sig! Som häromdagen när en god vän här i stan hade berättat om hur hon väntade på att det skulle ske något som vände hennes liv till det bättre och jag helt plötsligt, på köksbordet hittade en pytteliten papperslapp där det stod: " Bida din tid, framgången är nära!"

Det minsta tidningsurklipp jag någonsin skådat. Varifrån det nu plötsligt hamnat där på köksbordet!! Jag ringde och berättade och det var precis vad som gav tröst och hjälp i den stunden!  För oss var det ingen tvekan om att Gud varit framme  igen!

I morgon är det söndag! "Var dag är en sällsam gåva, en skimrande möjlighet! Var dag är en nåd dig given från Himlen, besinna det!" Psalm 180 i Svenska Psalmboken. Sjung, sjung!

Kära vänner! Med några kortare avbrott vet jag ej hur det här blev men jag vill säga att jag tackar Gud för denna dag och för de fina samtalen!
Livet är ej meningslöst när man har Gud som sin följeslagare! Även om det ibland ser dystert ut så vet vi att han är med och sviker aldrig! Sov Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar