måndag 18 mars 2019

Måndag 18 mars 2019. Lite politik ingår ibland.

Så sitter jag här igen och funderar på vad som i dag sig tilldragit haver.

I dag skulle jag få tidigt besök av Kerstin, Ulla och Lennart. Eftersom min syn gradvis försämras så bidrar det till att jag missar att göra en del saker som då den här patrullen blir mig behjälplig med.
Jag har sagt det tidigare och säger det igen. Hur tacksam jag är för min familj, som alla vill mig så väl!

 Lennart som är utbildad både städare och pastor tog sig an städningen medan vi andra gick till min matvaruaffär för att hämta lunchlådor. Tänka sig att jag inte alls saknar matlagningen när det är så enkelt att få den goda, varma maten med sig hem och få äta den tillsammans i hemmiljö.
För mej som oftast äter ensam så är det en grej som gör att jag piggnar till även en dag som denna då jag var trött och hängig.

Dagen i dag blev lika tung och grå som de senaste och jag tror att det påverkar oss människor i hög grad! Jag längtar till solen, var den nu gömt sig någonstans.
När patrullen gått så fick jag ännu ett besök.
Nu var det Sven som,på väg till Kristdemokraternas Seniorers årsmöte kom till sin mamma med härliga bullar,som han bakat och nu plockade in i mitt frysskåp! Visst har jag det bra!

Ville jag gå med till årsmötet? Sannerligen, det var på tiden! Senior har jag varit länge och KD har efter ett av mig fegt val i beslutsfattande varit det parti jag i nu flera år röstat på. Det ville jag. Sven hämtade bilen på parkeringen, körde fram och så bar det iväg.

Jag drar mig till minnes när KD dök upp på den politiska arenan att jag då hade valt att rösta på det parti som mina föräldrar röstade på och vi ungdomar i kyrkan likaså! Folkpartiet var det givna partiet. Fegheten från min sida var, att jag envisades med att av rädsla för att få en bortkastad röst, OM nu inte KD skulle komma in i riksdagen,  fortsätta att rösta på det parti  som jag en gång valt!
 Förändringar är ännu i dag ett problem för mig.
 Så klart var det inget bra resonemang för om alla skulle tänka som jag så blev det ju ingen förändring i det politiska landskapet.

När KD, utan hjälp av mig, kommit in i Riksdagen var det inte längre någon tvekan. Efter den dagen har jag varit partiet trogen men i dag var första gången jag var på ett KD Seniorernas årsmöte.

Sådärja! Nu var jag på plats. Medlem i KD Senior!
Här fanns en del vänner och  bekanta, som jag vanligtvis ej träffar så ofta. Min goda vän Gunbritt Parsmo fanns där. Vi har ganska tät digital kontakt så det var roligt att ses i dag och få fika tillsammans med de övriga.

Årsmötets högtidstalare var Ewa Sundkvist, som liksom jag har rötterna i Småland.
Inte så ofta vi ses numera. En gång var hon en betydelsefull journalist på den tidning som varje vecka kom som en efterlängtad vän vid namn Missionsbaneret och där allt som rörde sig inom Örebromissionen fanns att ta del av.

I mammas album med tidningsurklipp fanns ett och annat litet inlägg med titeln "Vid Köksbordet".
Jag vet ej om jag i dag har detta album kvar. Kanske försvann det i vattnet när vi i Borensberg hade översvämning i källaren!
Jag skrev ner några tankar ibland. Skickade dem till Missionsbaneret och lät redaktionen bestämma om de ville ta in det eller ej.
  Mamma klippte ur, klistrade in bland tidningsurklippen tillsammans med annat mer  läsvärt, antar jag. Kanske hittar jag dem en dag. Att flytta några gånger gör att man förlorar en del.Med eller utan översvämning av regnvatten!

När jag i dag lyssnade till Eva så blev jag från början glad av hennes inledning av sitt Högtidstal.
Hon började med att berätta om sig själv, om sin barndom, om sin utbildning och sysselsättningar. Kortfattat men precis det som behövdes för att vi som lyssnade skulle få en bakgrund till allt bra hon sedan fortsatte med att säga.

Jag uppmärksammade just denna presentation och tänkte att så borde fler talare göra.
Enkelt och kort ge en bild av sig själva innan talets början. Enligt mej, alltså!

Hon talade bl.a. om digitaliseringen som har både för och nackdelar, särskilt för många äldre. Myndigheter lägger ibland viktig information på digitala hemsidor.
Det finns många äldre som inte har en dator. Så klart bidrar detta till att många upplever ett utanförskap. Inte alla har barnbarn som handledare i en digital snårskog

Jaha så blev det här en annorlunda blogg! Igen! Men jag upplevde faktiskt det där årsmötet som både gemytligt och  trivsamt. Jag fortsätter med att rösta på det parti jag en gång, möjligen av felriktad omsorg, valde bort. Men visst, jag trodde mig göra något bra!

Att jag ägnat det mesta av det skrivna åt dagens årsmöte får kanske ses i ljuset av att jag faktiskt någon gång förnummit en skamkänsla inom mig för att jag inte hakade på från första dagen!
Dagens inlägg om partiet kan ses som en liten gottgörelse!

Nu till sängen och förbön för tre böneämnen  som jag i dag fått in på min iPhone.
För Gud är allting möjligt. Även när allt ser ut "som ginge allting sönder" så ger tron på Guds möjligheter oss tillförsikt ändå! "Tro på Gud. Tro också på mig ", sa Jesus. Var gärna med mig i bön för dessa tre böneämnen, som Gud till fullo känner till och vill förändra. AMEN!


     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar