söndag 24 mars 2019

Söndag 24 mars 2019.Mötas och skiljas är livets gång. Att skiljas och mötas är hoppets sång!

Jag hämtades till det gamla fina huset där Nerikes Allehanda en gång fanns, numera ett trivsamt hotell.
Tobias med flickvän och jag bjöds på jättegod brunch av Elsemarie och Lasse!
Som ni kan se så blev vi försedda med mat utan att jag behövde använda den av mig inköpta.
Det är fina saker som blev  kvarlämnade  i mitt kylskåp efter gästernas hemfärd.
Lasse handlade ju till gårdagens frukost så nu har jag en del delikatesser till morgondagen då jag för övrigt blir hämtad till födelsedagslunch i Adolfsberg.
Som synes så går det ingen nöd på mig. Skönt nog finns det alltid vänner att dela med så jag måste inte äta upp allt själv!

Det där med att skiljas efter trivsamma dagar tillsammans väcker en del tankar.
"Att mötas och skiljas är livets gång osv." läste en kille som i Stockholm följde mig hem i min tidiga ungdom. Jag blev störd över det högtidliga tonfallet. Därtill kom att det var första gången jag hörde dessa bevingade ord. Dessutom sagda av en kille som jag för första gången träffat i ett sammanhang någon vecka tidigare och inte hade för avsikt att träffa fler gånger! Det var väl inget fel på honom egentligen, men jag föredrog en lättsammare ton i konversationen.

Kort tid därefter träffade jag Georg, mitt livs kärlek! Han var romantisk och skrev kärleksdikt till mej efter bara ett par veckors bekantskap! En dikt som jag kan läsa utantill än i dag !
Jag tror att jag i någon tidigare blogg berättat om avskedet av den, enligt mig, alltför allvarliga kille som skaldade om att skiljas och mötas. Han gifte sig sedermera med en tjej som nog passade honom bättre än jag.

När Elsemarie och Lasse åkt till sitt  hem i Göteborg intog jag sängen. Somnade och konstaterade att jag sovit lika lång tid som de tillbringat i sin bil på färden mot Göteborg. Som jag önskar så meddelar de av min familj, som är ute på resor, när de kommit fram till bestämmelseorten.


I går skrev jag om ett stort fartyg i sjönöd utanför Norges kust. Alla på båten kunde evakueras med helikopter och det stora fartyget är nu bogserat in till land. Ett tjugotal personer hade skador och förts till sjukhus med ambulans.

Tack gode Gud att alla kunde räddas!
Så tomt det blir i morgon bittida när inte Elsemarie fikar morgonkaffe med mej men jag har vissa morgonrutiner  som jag följer. Kaffe med bulle framför TV i vardagsrummet. Där pratar jag med Gud och ber för de mina. Nämner dem alla vid namn. Förbön är viktig !

Sov Gott, mina vänner ! Vet ej om jag skrivit något vettigt men det blir som det blir !


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar