fredag 8 mars 2019

Fredag 8 mars 2019. Vilken trevlig kväll !!

Tänk att två dagar efter varandra få besök av barnbarn.
Så klart blir man glad. Tidigare i dag fick jag SMS från Tobias som i morse åkte till England för att tillsammans med en kompis kolla på fotbollsmatch. Framme!  Jag envisas med att de av min familj  som åker utomlands ska skicka ett meddelande när de "landat"!

I kväll kom Filip från Stockholm där han varit med anledning av ett pågående arbete med sitt examensprov på Chalmers i Göteborg. Roligt att han angjorde sin gamla hemstad Örebro och att han ska bo här i två nätter hos en gammal mormor.

Filip och jag har gemensamt att vi är intresserade av historiens vingslag över våra liv
 Han är en god lyssnare och jag berättar från min barndom om en tid då vi träffades som familjer och då människor bara gick hem till någon för en pratstund på kvällarna.
Eller då vi alla i byn på våren kom överens om en kväll då vi skulle "sope gatera" för att ta bort allt skräp som samlats under snön på vintern.
Jag berättade om "Åljohan" och "Svensson i Flyt", som kunde äta mycket mat på en gång och sedan leva utan i flera dagar. Om tant och farbror Östling i Hasselås, som förmedlade sin tro på Gud till mamma och pappa. Om det lilla Missionshuset i Snarås dit pappa bar mej till Söndagsskolan för att jag envisades med att följa med min bror Helge dit och jag inte orkade gå själv.

Vi har tittat på Ransoneringskort från andra världskriget.  Filip tog på sin iPhone fram sådant om ransoneringen under kriget och efter krigsslutet som jag ej visste om.
Vi har pratat om mina fastrar och farbröder och om pappas gårdfarihandel med cykel sedan han blivit arbetslös på 30-talet. Om min första resa till Stockholm när jag var 9 år och min flytt dit när jag var 15.
Filip hade en del att berätta som han hört från kompisar och serier som de tillsammans  sett på datorn från tiden på 30 och 40 talet. Han undrade om livet i Stockholm var lika stressat då som nu för tiden!

Jag älskar att umgås med unga människor och är så tacksam att få ha Filip i hemmet ett par dagar.  Vi har alltid trivts tillsammans och jag fortsätter att berätta sådant han sa och gjorde när han var liten.
Han lyssnar och vi skrattar tillsammans fast det inte är första gången han hör mig berätta om små episoder.

Nu är det snart midnatt och jag ska gå till vila. Godnatt mina vänner! Gud är god och vill oss väl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar