lördag 23 mars 2019

Lördag 23 mars 2019. Så gott med våfflor till kaffet!

Elsemarie och Lasse kom upp från sitt "hotellrum" med nyinköpta härliga, nybakta frallor och annat som tillhör en god frukost.
Jodå, jag hade handlat i går men nu blev det ännu finare frukost. Inköpt av Lasse i den välsorterade Närbutiken.
Så skönt att bli placerad vid bordet och andra såg till att allt funkade!

Lasse hade också inhandlat ett våffeljärn och annat som tillhör ett våffelkalas. Grädde sylt mm.
Snart var vi iväg till Tobias som bor i en vacker lägenhet tillsammans med sin flickvän, som i dag var i Västerås för gymnastik, som hon gillar.
Tobias brukar träna fotboll  men i dag gräddade han våfflor i det nya våffeljärnet.
Oj så gott med kaffe och våfflor.
Några lugna, sköna timmar i den ljusa lägenheten där solen tittade in genom fönstret förflöt innan Elsemarie och Lasse skulle till en kompis från tiden i Örebro. Det gäller att hinna med så många som möjligt. I går var det flera som fick korta besök.
Det börjar nu bli kväll men de kanske går direkt till sitt fina boende och sover innan de i morgon bittida tar hissen upp till min lägenhet.

 Själv har jag suttit i fåtöljen och sovit men har sett två nyhetssändningar på TV och har tagit del av nyheter som gör mig så illa. Situationen för alla som gav sig iväg till Syrien för att strida för IS  och som nu flyr tillbaka till de länder de kom ifrån är skrämmande. Antalet barn från Sverige är ett 80-tal.
Barn alltså! Jag mår så dåligt av att höra hur snett det kan bli för människor.

Det senaste har skakat om mig ännu mer . TV berättar om ett kryssningsfartyg med 1300 passagerare  som fått motorproblem utanför Norges kust. Vågorna är 10-15 meter höga. Helikoptrar åker i skytteltrafik in till land där ambulanser tar vid.  Några förs till sjukhus, andra till hotell och platser där de blir omhändertagna! Arbetet beräknas pågå hela natten!
En av de räddade sa att hon var jätterädd och började bedja.
Någon sa att detta är ett drama som vi ej ens sett på film!
Sverige har erbjudit hjälp men norr männen har gott om egna resurser säger räddningsledaren!

Nu är vi många som ber om hjälp för alla dessa människor . De som är skadade och förts till sjukhus har benbrott och skärsår.

Just nu får vi veta att i kväll ett lastfartyg med nio personer ombord har fått motorstopp i samma område så helikoptrarna får ännu fler att ta hand om.

Nu har dagen snart tagit slut. Förmodligen sover redan mina nattgäster och jag ska också försöka sova. Så gott att ha kontakten med en stor Gud och tillsammans med många andra förenas i bön till den som ser allt, vet allt och vill hjälpa i nödens stund. Fast många av oss umgås med honom även i ljusa stunder och har roligt tillsammans.
Mina kära vänner! Sov Gott och låt oss minnas att förbön har en väldigt stor betydelse. Därför fortsätter vi att bedja!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar