måndag 1 februari 2016

Måndag 1 februari 2016.Kortisblogg i kväll igen! Lite om dagen!

Det bjöds på många fina maträtter hos Sven och Maria på söndagens födelsedagsfest.
Dagen har varit grå och dyster. Den gamla snön har försvunnit. Nu väntas snö och regn och, värst av allt. blåst!  Men det gäller att hålla humöret uppe.
Jag har varit ledsen i dag. Vet ej varför. Kan det vara Isaks frånfälle eller att jag haft alltför många sena kvällar? Kan bara gissa. Ringer då ett barnbarn så känns det lite lättare.
Nu kan jag nog somna efter detta samtal.
Mina två matgäster kom och jag fick, som vanligt, skjuts till träningen.
Handlade på hemvägen. Utanför affären satt en tiggerska med röda kalla händer. Jag hade själv åkt ifrån mina vantar så jag hade inga att ge henne. Hon fick ett par sedlar och sa "tack" på svenska.
Det är svårt att se dem sitta där när jag själv kunnat köpa det jag behöver.

I TV diskuteras huruvida flyktingarna ska ha tillgång till vår välfärd, eller inte!
Båtar kapsejsar på Medelhavet och människor drunknar.
I kväll har jag fått veta om en ung man som studerar i Örebro, skickad hit av sin far för att slippa bli soldat i krig i hemlandet. En begåvad, fin kille. Han skulle behöva ett hem där de egna barnen är utflugna och han kunde få en fast punkt för att fortsätta sina studier. Vi ber till Gud att det snabbt ska öppnas en dörr för den fina killen!

Nu ska jag ej skriva mer i kväll. Sov gott mina vänner! Ska skicka med ett foto från gårdagens måltid i Hovsta, om jag nu lyckas, men många gånger går det bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar