lördag 20 februari 2016

Lördag 20 februari 2016. Inget nytt under en sol som inte fanns. En, för mig, händelselös lördag.

I dag skulle jag uträtta ärenden på stan, gå på konsert klockan fyra.
I morse öppnade jag ytterdörren för att hämta tidningen i brevlådan. Dörren flög upp med en smäll och, som jag tyckte, en isande vind svepte in i hallen. Jag smällde igen dörren, gick in i stugvärmen efter att raskt ha bestämt mig för att inte gå till brevlådan.

Tog i stället itu med att snabbgenomläsa ett antal exemplar av tidningen Dagen, som jag fick vid jultiden av Ulla och Lennart. De får den i present av någon och jag tar en snabbgenomgång. Jag hann med alla. Några ex. ligger på sängen och ska läsas innan jag somnar. Övriga gick snabbt till återvinningen.

Utöver telefonsamtal till IngaMaj, Helge samt Marianne, vår kusin, vars make Håkan, nyligen dog och ska begravas då jag är bortrest och ej kan vara med, så har dagen bara försvunnit.

Alltså finns inget att berätta och jag går åter till år 1994. Det hände en del på den tiden kan jag se i min dagbok.
Avslutar augusti månad med att berätta att den 31 augusti var vi samlade till avskedsmöte på RIA.
Den fantastiske Håkan Blome´, som i sin ungdom upplevde Guds kallelse att bry sig om dessa, som inte alltid lyckats i livets irrgångar och som tagit till alkoholen som en falsk räddare. Jag har tidigare berättat om hans enorma kärlek till människor, speciellt dessa som hamnat på livets skuggsida, och hans förmåga att visa denna kärlek. Jag hade förmånen att en tid arbeta på RIA tillsammans med Håkan och har många fina minnen från den tiden.

September 3. Åkte till min goda vän Elsie Alnehill, som varit sjuk en tid och vid gårdagens besök hos doktorn fått veta att inget för hennes till frisknande finns att göra.  Så sorgligt. Jag blev så bedrövad av att få höra detta.
Jag hade av min svåger Vidor i Göteborg blivit ombedd att åka till Strömstad för att vara med hans son Tomas och tre barn medan modern var på rehabilitering på ett sjukhem i Småland. Farfar Vidor och hans fru skulle ha varit där annars. Jag var god vän med familjen sedan IngaBrittas tid  och åkte gärna dit för att ge en hjälpande hand.

September 4. Tog tåget från Örebro till Göteborg och buss därifrån till Strömstad.där jag tar hand om hemmet och ser till så att allt fungerar. Tre barn ska ha mat och rena kläder och pappa Tomas ej att förglömma. Barnen Sara och Simon gick i skolan. Lilla Jonatan och jag skötte hemmet.

Fredag 9 . Jag lämnar Strömstad och kommer med tåg till Örebro framåt kvällen.
Lördag 10. Hjälper till på Second Hand på förmiddagen. Sedan till Hovsta där Kristin och jag gör äppelkakor. Därifrån till Iren och fikar.
Lördag 17. Elsemarie och Lasse i Borensberg på bröllop.Linn och Kristin hos mej.

Söndag 18 . Valdagen! Röstade. Åkte sedan till Hovsta där jag strök in en stor tvätt och tog med hem det jag ej hann med där.
Kristin var 8 år när Georg dog och farfar och Kristin tyckte mycket om varandra. Hon var också enda flickan bland barnbarnen  när han levde.
Den här dagen berättade hon sin dröm om farfar. Hur han sjönk genom isen och dog fast hon drog och drog i honom. Hur hon vaknade av att hon storgrät. Lilla Kristin som älskade farfar så mycket!

Torsdag 22. Till Socialen. Samtal med familj och socialsekreterare ang  tjejen som bor här.
Åkte sedan till Ralf som inte mår så bra.
Fredag 23. Åkte med Lennart till Hjortkvarn med en del grejor som behövs till församlingshelgen i Gultebo, där Ulla och Lennart har ett visst ansvar för att allt ska klaffa. Ulla bakar bullar och sockerkakor och vi  åker på lördagen dit tidigt så kaffet är klart när de 40 deltagarna från "Pingst" i Hjortkvarn anländer. Vi har lagat mat för samtliga måltider de två dagar som samlingen varade.

Det var redan dags för Ulla att avverka ännu en vecka vid Universitetet i Härnösand så hon åkte söndag förmiddag. Betydde för min del att stanna hos familjen kommande vecka.

Om "KATASTROFDAGEN" 28 september berättar jag i nästa inlägg. Det orkar jag ej med i kväll.
Hade annars tänkt avverka hela september med detta inlägg.
Önskar oss alla en GodNatt!  Alltför sent sänggående också i kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar