tisdag 16 februari 2016

Måndag 15, Tisdag 16 februari 2016. Kanske lite 90-tal.

Nu gäller det att tänka till. Gårdagen lunch för endast en person. Skjuts till Träningen. Promenad hem. I dag satt det en blåfrusen tiggare utanför min närbutik. Jag handlade det som stod på min lista, gav tiggaren en tjuga, påbörjade min promenad hemåt.  Kände plötsligt hur fel det blev. Vände rullatorn och gick tillbaka till tiggaren och gav honom en 100-lapp. Ibland känner jag på mig hur jag ska hantera stundens tiggeri.
Min skyddsling i TVrummet och jag åt rester av den arabiska mat som vi åt i går. "Är du mätt" frågade jag. "Neej", blev svaret. Då fixades ägg och stekt potatis. Det mättar hungriga magar.

I dag knackade jag på dörren till hans rum fast rektorn förbjudit mig att utföra en sådan tjänst. Men lite frukost hanns med innan han tog cykeln till skolan.
Med anledning av IngaMajs 85-årsdag hade Örebro fått besök av vår lillasyster Stina, som bara är 81 år. Systrarna tillsammans med IngaMajs son Anders kom till lunch och bjöds på Rotmos med fläskkött och korv. Så Gott!

När skyddslingen kom hem efter träningen på "Tegelbruket" hade jag tinat köttfärssås med makaroner. Elsemarie hade häromdagen gjort tre lådor med denna, för vissa, läckra maträtt. Killen åt förra gången och eftersom jag ej kunde bjuda en muslim på fläsk och rotmos så tinade jag upp en burk köttfärssås. Då visade det sig attr han inte alls gillar den maträtten. Han frågade om det fanns kycklingkorv i frysen. Joodå, Elsemarie hade fölrutsett att sådan korv borde finnas i frysen och ordnat det när hon första dagen kom med matkassarna.

På nolltid hade han fått fram stekpannan, hittat mycket kokt potatis i kylskåpet, stekte några kycklingkorvar och potatisen och satte sig nöjd till bords. Nu fick jag också veta att han gärna dricker mjölk till maten. Han är så försiktig med att önska fast jag sagt att jag vill att han säger hur han vill ha det både vad gäller mat och annat.

Nu ser han fram emot att få en tvårummare att dela med sin bror så de får ett riktigt hem tillsammans. Jag påminns ständigt om orden Jesus sa:" Det ni gjort för någon av dessa mina minsta, det har ni gjort mot mig". Barnslig i min tro tänker jag att det är Jesus som bor i mitt TVrum. Det känns bra och riktigt.

År 1994. Första veckan i juli åkte Stina tillbaka till sitt Högskulla och familjerna som lånat hennes hus, flyttade åter till Hjortkvarn och Örebro.  Sven och Maria åkte till Danmark.
4 - 10 juli var Ulla, Elsemarie och Linn på Stråkläger på Östgötagården.
Juli 18 åkte Sven och Maria tillsammans med Jonas, Bernard och Kristin till Figeholm. Martin och Petter hos mej.
Juli 20. Elsemarie, Linn och Ulla hos Kerstin och Awad. Jag åkte dit framåt kvällen.
De har fått en stor hund i stället för Tosca, som dog, gammal och trött. Linn är ej rädd för den stora svarta hunden, Largo. Hon stoppar sin lilla hand i hans stora gap och ger honom ett körsbär.
Juli 23. Martin fullgjort sin tjänst som tidningsutbärare under 4 veckor, då han bott hos mej och flyttar åter hem till sin familj. Jag till Elsie och Sören med bullar.
Hela juli så varmt. 30-35 grader ibland.

Nu är juli månad avslutad. Jag går till vila. Har så ont i nacken i kväll.
Sov Gott mina vänner!  " Skönt det är i kvällens timma när all dagens oro dör, att få Herrens röst förnimma, som det sista ord man hör". Så sjöng vi på juniorlägren i barndomens dagar.
"Gud som haver barnen kär, se till mig som liten är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar