tisdag 23 februari 2016

Tisdag 23 februari 2016. Städat kylskåpet till sång av Inger Heinerborg. Det enda synliga som gjorts i dag.

Tisdag igen och ingen semla. Fast jag tror att jag blir bjuden på kondis i morgon och då blir det att äta semla. Som jag tidigare uttalat så äter jag gärna semla på kondis och i trevligt sällskap.

Amer kom hem från Komvux och berättade att skrivningen gått bra. Nitton rätt av tjugo möjliga.
" Jag har en fråga", sa han. Frågan gällde vad ordet nöjd betyder. Jag fann att den enklaste förklaringen var ordet satisfied.Så mycket enklare än att göra omskrivningar med svenska ord. Ibland är jag tacksam för de ord jag ännu minns av lektionerna i engelska.
Svaret gjorde honom nöjd.

Jag gav honom mat och fortsatte med att städa kylskåpet till sången "Låt mig växa stilla" på Spotify. Den sjöngs flera gånger . Varannan gång av Inger, varannan gång av Sundsvalls manskör.
Sven och Kristin handlade lite på Maxi och kom hit med det. Att slippa bära hem två påsar potatis är jag tacksam för. Amer äter gärna potatis och av den varan kan man göra god och mättande mat.
Potatismos har han aldrig ätit så det ska vi prova någon dag.

Nu ska jag avverka lite av oktober månad år 1994.
Oktober 1. Vi åkte alla till Glottra för att gratulera Magnus som fyllde 18 år den 30 sept. Elsemarie och Lasse åkte sedan med till Skrankebol där Lasse och Lennart hade en del att göra. Jag var nu klar med ännu en vecka som husmor och Ulla med en studievecka.
Skönt att vara hemma i sitt eget igen!

De första två veckorna i oktober var det som vanligt med besök, matgäster och lite barnvakt. Magnus bodde här några dagar.
Oktober 13, Linn och jag tog tåget till Katrineholm och hade en trevlig dag hos farfar och farmor.
På Kvällen var jag i Immanuelskyrkan där jag blev ny medlem.
Oktober 14. Kristin och pojkarna kom. De senare fick skjuts till bio. Promenerade hem. Samtliga stannade över natt här.
Oktober 15. Vaknade med huvudvärk. Hade bakat Wienerbröd till Kerstins födelsedagsfest. Awad kom och hämtade dem och en sorts kakor. Jag kunde ej vara med. Jonas och Bernard bar upp dynorna till vinden. Kristin hämtades på kvällen av Sven och Maria.

Nu är jag trött och ska inta sängen. Jag har fortfarande ont i nacke och huvud. Det irriterar mig när det dessutom knakar.
Tacksam för det lilla jag uträttat i dag. Att ha ett nystädat kylskåp känns bra.
Gud är så god och hjälper på många sätt dag efter dag. Vilken vän vi har om vi bara vill .
GodNatt vänner!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar