lördag 13 februari 2016

Fredag 12, lördag 13 februari 2016. Två något annorlunda dagar.

Fredagen började med att jag skickade SMS till Linn, som fyller 24 år. Ingen present nu. Får bli en annan gång. Känner mig ledsen men skulle nog bli glad när jag varit hos hårfrisörskan, tänkte jag. På dörren stod: "Stängt på grund av sjukdom, boka ny tid!"
På eftermiddagen besök av min vän Stisse och hans tjej, som är från Småland. Eftersom förhållandet är nytt så har vi ej setts tidigare men vi hörde på något sätt samman då vi ju kan Småland, båda två. Lasse och Else-Marie åkte till Malmö för att fira Linn. Dit kom med tåg Filip och Thea från Göteborg.

Lördagen var jag bjuden på barnbarnsbarnets 10 årskalas och min systers 85årskalas. Det säger sig självt att man väljer 85, eller hur?
Viggo får på måndag med posten ett kort från mej
Inga-Maj hade barn och barnbarn och blev firad genom diktläsning av sonen och ett varmhjärtat tal av ett barnbarn. Vi bjöds på god Fisksoppa, småländsk ostkaka, som vår lillasyster Stina ställt upp med eftersom hon är bra på ostkaketillverkning. Kaffe, kakor och tårta som födelsedagsbarnet själv bakat och garnerat.

På kvällen kom vännen, som flyttat in här och en kompis. Båda hungriga. Det fick bli Hamburgare, som Else-Marie tillsammans med annat gott stoppat in i frysen häromdagen.
Den killen, från Jemen; kom hit ungefär samtidigt med vännen som bor här men han hade hela sin familj med sig då, till skillnad från "min" kille som kom ensam.
Han färdades i gummibåt,som så många andra. " Men mamma och pappa bad för mig hela tiden", berättade han för mej. Han sticker inte under stol med att Gud hela tiden är med honom. Jag lyssnar intresserad till den unge troende muslimen. Vi har samma tillit till Gud och pratar gärna om detta. Nu ska jag avsluta denna blogg och ge mig in på en ny, medan jag har minne av söndagen.

1 kommentar: