söndag 7 februari 2016

Söndag. Kyrkobesök. Ängeln och jag tog oss till kyrkan för att han ville det.

I god tid befann vi oss i Immanuelskyrkan. "Ängelns" bror bor på ett boende på en annan plats och går i kyrkan där så nu valde vi också att gå till kyrkan.
Det var Gospelsång med Dop, Nattvard och predikan. Det finns många kyrkor i Örebro så vi ska besöka några olika. Jag går med vart som helst, flexibel som jag är.

Vi handlade i närbutiken på hemvägen och "ängeln" fixade Taboule, som jag älskar att äta. Har ju varit i Mellanöstern och provat på deras goda mat. Potatis och kycklingfile´ till det blev en god middag.

Livet i Sverige blev ingen "dans på rosor" för denne unge man och vi har pratat igenom hans historia.
Jag har gråtit när jag lyssnat och jag är SÅÅ tacksam att någon till slut såg hur illa han mådde och fick i samtal veta den bittra sanningen. Att få vara med i ett sådant här sammanhang och förhoppningsvis få vara till någon nytta och glädje är så stort. Undrar bara hur många som är med om samma besvikelse över mottagandet i vårt land. Det får vi aldrig veta. Naturligtvis finns ej tid att kolla allt men jag kan ej låta bli att undra. En så fin kille är värd ett bra liv,när han nu blivit skickad hit för att undgå att bli soldat i ett krig som ser ut att aldrig ta slut.

Hade nog tänkt att ge mig på 90-talet igen men som så ofta kommer Jon Blund alldeles för tidigt. Eller kanske är det bara som jag tycker. Hur som helst så intar jag nu sängen så jag orkar med morgondagen.
Fick i denna stund en låt i mina tankar. "Morgondagen vad den rymmer, ja det vet ej du och jag men det finns dock en som gör det. Honom följer jag i dag." Hur tryggt att få följa herden som vet allt om framtiden! Sov Gott alla vänner! Ett gammalt foto från Figeholm dök plötsligt upp. Skickar den nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar