lördag 6 februari 2016

Fredag 5 februari, Lördag 6 februari. 2016. Båda dagarna har varit bra dagar.

I TV 1 har nyss "Melodifestvalen klockan 20.00 börjat. Det handlar om val.
Själv har jag att välja mellan detta evenemang och att blogga.
Visst ingår jag i en mycket musikalisk familj, detta dock utan egen förskyllan och musikintresset är inte större än att jag väljer att blogga i stället för att se Melodifestivalen.

Kvällens val en lätt match , alltså.
Fredagen försvann. Lördagen har också snart försvunnit. "Ängeln" gick till Tegelbruket för att träffa kompisar. Jag har hela lördagskvällen på mig att skriva min blogg.

"Att bry sig om människor" har många sidor. Ibland bryr man sig för mycket, andra gånger för lite. "Att bry sig om", kan ge både sorg, besvikelse, missmod, uppgivenhet, beslutsamhet, tveksamhet. Allt på en gång eller delar därav. Allt detta är jag förtrogen med.

Mest av allt när det gäller "Att bry sig", är ändå glädjen.  Största glädjen för min del är att se Guds trofasthet och ledning. "Att bry sig" och fortsätta med detta, även när man känner som att det är meningslöst. Vid några tillfällen har jag varit med om att Gud haft ett ärende till någon och jag blivit involverad på helt oväntat sätt. Några ord vid rätt tillfälle, en kärlekshandling.
Måhända en enkel grej, som i det långa loppet fått oanade konsekvenser. Det här gör livet tillsammans med Gud så spännande och intressant! Jag bara önskar MER av detta.

Alla har vi fått olika gåvor i våra liv. När vi vet vilken gåva vi fått av Gud så blir vi inte avundsjuka på andra, som finns runt omkring oss och som har andra gåvor att förvalta, däribland sång och musik.
Nej, då blir vi beroende av Gud, att han vakar över oss och leder oss i varje liten detalj, som kan leda till någon medmänniskas bästa och därmed till hans namns förhärligande och vi ,om än med sprucken röst. kan sjunga lovsånger till hans ära.

Ibland är det bra att få anledning att tänka till lite. Något som jag fick i kväll.

Jamen nu är det väl ändå dags att berätta om denna intressanta lördag!
Tillsammans med "ängeln" och Elsemarie gästade vi en man som fyllde år. Det var många människor där och det roliga var att jag, som inte kände någon, plötsligt befann mig i sällskap med lärare, invandrare, brevbärare, lekande barn. Det pratades arabiska ,engelska,svenska, thailändska, italienska.
Den som var "nysvensk" och hade vissa problem  fick hjälp med översättning av någon för alla kunde ju något språk utöver svenska. Det blev små grupper här och där och  mycket om livet i Sverige och en del ovanliga ord  diskuterades och lärdes ut. Det var en härlig fest. Jag tror att jag får någon ny Facebookvän efter den här dagen. Knytkalas var det också, som gjorde allt ännu roligare.

Nu tror jag att Melodifestivalen är slut och jag är klar för sängen. I morgon räknar vi med kyrkobesök.
Nu önskar jag er alla GodNatt. Tyvärr hade jag glömt min iPhone hemma så jag fick ej något foto från festen.  I min ungdoms "Andliga Sånger"nr 403 återger jag vers 1. " O ljuva frid som gömmes i mitt hjärta, hur många stormar än på ytan gå. Nog kunna de mig stundom vålla smärta, men ack min frid de störa ej ändå." Nu Gud, tackar jag för allt denna roliga dag! Amen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar