tisdag 2 februari 2016

Tisdag 2 februari 2016. Så fin jag är i dag efter besök hos minduktigahårfrisörska. Nej, nej! Inget foto!

Till beställd tid hos min fantastiska hårfrisörska!  Mina barn ser till att jag har "guldkant" på tillvaron. Den guldkanten gör att jag kan kosta på mig ett och annat. Resor mm. Senaste tiden lyxen att gå till hårfrisörskan enbart för att få håret tvättat.

Jag kom hem i blåsvädret. Pling på dörren! Där stod min syster IngaMaj på trappan. Vilken överraskning! Vi fikade med gammaldags slät bulle och pratade lite om sådant som är aktuellt i vår ålder.
Så hände att jag plötsligt fick arbetslust. Hade tidigare fått SMS att "jag ber för dig att du ska känna livslust och glädje." Jag tror på Gud och att det betyder något när man är föremål för förbön.Det är gott att vara det och det är gott att få vara med och be för andra.

IngaMaj hade haft med en gåva till mej. En påse örter att användas till "Svenskdroppar". Så bra!
Sprit att blanda med hade jag själv. Får ibland av någon som varit utomlands och köpt mig en flaska som present. 38-40% kornbrännvin står det i receptet. Nu har jag en ny sats som ska stå i två veckor. Sedan tar jag en tesked i lite vatten på kvällen . Använder det också till sår,insektsbett och brännskador för att snabbt ta bort smärtan.
Örterna köps i Tyskland.Finns i Sverige men de tyska innehåller fler örter än de svenska har jag hört.

Ska kanske beta av lite från 90-talet.
1 juni 1994. Börjar komma tillrätta i nya huset. Skjutsat Ann till gymnasiet. Nästa natt ska hon och klasskompisarna sova utomhus! Margit Hiding sovit här i natt. Jag skjutsar henne hem till Kumla och får en del plantor med mig hem. Margit har "gröna fingrar".
Hem till Örebro för att koka kaffe och ta med till Ralf i Brickebacken. Något håller på att ske står det i boken. Socialen nekar honom kontaktperson. Kanske de ser att han klarar sig bra själv .

7 juni. Som tredje land i världen godkände i dag Sveriges Riksdag partnerskap mellan homosexuella.
12 juni kom Vidor och Majken. Vi åkte på Kvällen till Nora och hälsade på hos  Familjen Gagnert i deras stora fina sommarhus. Anns pappa hämtat Anns högtalaranläggning och alla grejor. Nu ska hon bo med sina föräldrar igen.
IngaMaj här och fikar med oss. Vidor och Majken åker hem till Göteborg .
14 juni. Elsemarie med sina elever till Skinnskatteberg på körsammandrsgning, eller vad det nu heter när många skolor är representerade.
15 juni. Lasse 30 år i dag. Elsemarie kom hem i går kväll och åkte tillbaka i morse. Vet ej när och hur vi firade Lasse. Kanske i förskott  på lördagen den 11 då vi alla var i Skrankebol hos Ulla och Lennart och där var stort kalas. Trettiofem personer. Hos familjen Hallqvist var det dränering på gång och kalas där hade nog ej varit lämpligt. Allt står att läsa i dagboken, min.

Nu har halva juni lagts till handlingarna, som det heter.
Jag går till vila. I morgon kommer Ulla och Lennart och jag har en lista för dem att pricka av.
Jag har fortfarande besvär av min nacke som envisas med att knaka och göra mig illa.

Nu blev det tidig blogg i kväll. Önskemål om detta, alltså tidig, har framförts av några mig närstående bloggläsare, i dag utökat med min hårfrisörska. Så nu blir det tidigt sänggående för oss denna tisdagskväll.
"Herren är min herde, mig ska intet fattas" står det i psalm 23. Det tror jag på och läser ofta den psalmen för den lärde jag mig utantill "när jag läste för prästen". Ni som kommit upp i ålder en bit vet vad det betyder. GodNatt önskas er alla!

Skickar ett foto från trädgården som jag övertog år 1994. Päronträdet blommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar