tisdag 9 februari 2016

Måndag 8, Tisdag 9 februari, 2016. Audiologen USÖ. Otur på hemvägen.

En dag som kunde blivit bättre.
Jag skulle få nya hörapparater. Av de båda bästa tappade jag en i somras, den andra tappade jag på golvet häromdagen och trampade sönder den. De andra har jag förlagt någonstans!!!
Det tar 6 veckor innan jag får de nya. Får väl hålla mig ifrån folk ett tag. Kan passa på att läsa. Snart ska jag till ögonundersökning. Försämrad syn gör mig mer illa än dålig hörsel, faktiskt!

Skulle hem från USÖ. Ringde Färdtjänst. Placerad i kö. Plats nr 9. Jag gick till busshållplatsen.Bara två bussar från den hållplatsen.Ingen passade min färdväg. (Stora byggarbeten vid sjukhuset gör att busstrafiken är störd.) Ringde Färdtjänst.Igen! "Du är placerad i kö. Plats nr 19." Jaha! Bestämde mig för att ta en promenad till Järntorget. Titta in i en mjölkaffär samt till en bokhandel på vägen dit. Den bok jag tänkt köpa fanns inte. Mjölk inhandlades dock!

 På Järntorget stod två bussar, som båda passade min färdväg. Den första hann rulla ut från hållplatsen. Jag vinkade, vänta! Chauffören vinkade tillbaka och fortsatte. Nu var jag nära nästa buss. Den påbörjade körningen. Jag vinkade. Chauffören vinkade glatt(?) tillbaka. Det regnade och jag saknade paraply.
Jag fattade ett raskt beslut att fortsätta hemfärden till fots men påminde mig om att det var en bit att gå och dessutom regnade det. Just då kom buss nummer tre, också den på väg till mina hemtrakter. Jag steg på och åkte till min hållplats. Gick därifrån och satt snart nedsjunken i en fåtölj med kaffe , bulle och "Nerikes Allehanda". Efter en kort stund sov jag gott.

En signal på dörren. Där stod han, ängeln, som jag inte väckte i morse fast jag förstod att han försovit sig. Rektor Elsemarie hade förbjudit mig en sådan åtgärd och jag följer, så klart, givna regler.  Han gick därför till skolan utan att äta frukost.Jag gav honom en slant i går så han hade köpt två mackor under dagen.
Nu åt vi rester från gårdagen. Mellanösternmat. För att försvenska måltiden lite fixade jag två semlor till efterrätt. Han undrade varför det var så viktigt med tisdagen och semleätandet just då. Jag försökte dra semlans historia. Vet ej hur jag lyckades.

Killen klinkar lite på pianot, är ägare till en fiol och provar på att spela lite gitarr. Skulle önska att han kunde ta lite lektioner för än så länge finns bara intresset. Men vem vet hur detta kan utvecklas!!!

Nu ska jag gå till år 1994 och juni månad.
Juni 17.Ulla och Linn åkte till Skinnskatteberg, där Elsemarie ännu var kvar på körsamlingen med sina elever.Emil och Kristian hos mej. Kristin kom och strax var leken i full gång.
Dagen avslutades med myskväll.  Chips, dricka , godis och stadskortspelet.
Juni 18. Klockan 11 tog vi bussen till Isstadion där Dinosaurieutställningen pågick. Emil visste mycket om detta och alla tre var ytterst intresserade. Åkte till Holmgatan där dräneringen av huset ännu pågick.Filmade detta.

Juni 19. I dagboken står det om dessa härliga barnbarn. Hur jag njuter av att lyssna till dem. De har så kul tillsammans.Jag åkte bort en stund och fick vid återkomsten en stor överraskning.
Alla tre stod på trappan i sina nattdräkter. Förde mig högtidligt in i köket där allt var så fint. Diskbänken, utan disk, blänkte! Sovrummet städat och snyggt. Älskade ungar! Så glad jag blev!
Vi fixade till en god fruktsallad, tände levande ljus och läste sagan om Storklas och Lillklas. För vilken gång i ordningen vet jag ej men det var alltid lika kul att läsa den.

Juni 22. Tog med kaffe och hälsade på hos Ralf. På kvällen kom Fredrik och Martin. Martin för att stanna över natt. Klockan tre skulle han gå upp och bära ut tidningar!!
Juni 24.Midsommarafton! Ulla, Lennart, Elsemarie och Lasse med  sina 5 barn åkte till Högskulla för att bo i Stinas hus några dagar.
Stina kom till mig på kvällen. SÅÅ roligt! Vi ska ha det lugnt och skönt och ta dagarna som de kommer har vi tänkt!  Vi åt sill och potatis på altan klockan 22.00.

Juni 25. Jag bakade bullar för att ta med till Anders som fyllde år. Några vänner var där och vi fikade utomhus. Stina och jag lyssnade till Torpkonferensen på Närradion sedan vi kommit tillbaka till Örebro.
Juni 27.Släktträff, nästan, på kvällen. Kusin Anders med fru och barn,Sven med fru och barn, utom Fredrik som under dagen åkt till Öland. Kristin stannade här.

Juni 29. Många kaffegäster under dagen. Stina och jag skjutsat hem Kristin till Hovsta där det vankades mycken god mat.

Juni 30. Stina och jag till Glottra där Kerstin och Awad bjöd på grillat. Sedan till Hjortkvarn.

Så var det slut på juni månad år 1994 och jag säger GodNatt för nu är jag sömnig och har ont i nacken och halsen. Är ganska trött på detta.
Sven och Maria är i Stockholm hos barn och barnbarn några dagar. Skönt att båda är pensionärer och lever i frihet. Det är faktiskt inte så dumt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar