söndag 6 december 2015

Söndag 6 december 2015. Grå,regnig dag, 10 grader och mycket blåsigt.

Då blir det en stund av bloggskrivande igen.
Halva dagen gick utan att något synligt hände. Jag såg dock TVgudstjänsten och lyssnade till Närradions gudstjänst från Brickebergskyrkan, Örebro.

Plötsligt ringde telefon. Kerstin var på väg hit. Kul att få sällskap till kaffestunden med lussekatt. (Joodå jag hade haft en sådan stund på morgonen också). Kerstin hade, som vanligt, med en påse "godsaker".

För att göra något synligt så tog vi itu med att rensa bort recept ur pärmar. Det gick snabbt. Roligare och effektivare när jag har sällskap. Ett och annat gammalt kärt recept sparades. Övriga försvann tillsammans med tidningar i en mycket stor papperskasse, som Kerstin lyfte in i sin bil och förpassade till återvinningen tillsammans med en del annat som hör hemma där. Så skönt att slippa dra iväg med barnvagnen!

För att ha något att säga om vår älskade Isak och hans allmäntillstånd så ringde jag nyss och frågade. Han äter hjärtmedicin , är mycket trött, har varit ute på tomten och själv gått tillbaka i yttertrappan men måste bäras till övervåningen. Han har ätit och druckit.
I morgon kommer han till mej som vanligt. Vi får ta en dag, ett ögonblick i sänder. Jag ber till Gud att han, när det är dags ska få somna in hemma hos familjen. Hans hjärta växer och tröttheten kommer väl därav.

För mej blir det en obehaglig påminnelse om min älskade Georgs sista tid.Så trött han var!  Obduktionen visade att hans hjärta var förstorat och att han enligt läkaren måste ha levt med det en tid. Likheten med Isaks tillstånd är slående.

Nu återgår jag till år 1994 och lördag 22 januari. En blåsig dag, står det i boken.
Visning av hus på Herrgårdsvägen.Bra läge men för dyrt. 895.000 kronor!
Klockan 16.00 skulle jag skriva kontrakt med de som bestämt att de skulle köpa mitt hus och jag hade fortfarande ingenstans att ta vägen. Men jag visste att "Gud aldrig sviker" så jag var innerst inne trygg  men visst var det pirrigt och spännande att veta att det snart var dags. Var skulle jag bo?
Denna lördag tog Elsemarie tag i problemet genom att hon  i brevlådor på Gamla Hjärstavägen och gator däromkring delade ut 60 brev med innehåll att jag  önskade köpa hus i området.
Under tiden tog jag en promenad med Linn.

Det blev söndag den 23.En man ringde om ett hus på Byggmästaregatan. Pris "en bit över 600.000".
78 kvm. 3 rum och kök. En timme senare kom ytterligare ett samtal i husfrågan.
Denna gång (f.ö. fick jag bara dessa två svar) en villa i närheten av det förra. 90 kvm. 3 rum och kök, gillestuga och gästrum i källaren. Pris 725.000 kronor.

24 jan. besökte jag Ralf och på kvällen kom Martin och fick hjälp med en läxa i religion. Förmodligen skrivning följande dag. Våra vänner Sören och Elsie åkte till Uppsala där Elsie dagen därpå opererades.
26 jan. besökte jag villan på Byggmästaregatan ,men nej, inte den!
Elsemarie blev otålig och undrade varför jag inte kunde bestämma mig så jag fattade ett bslut att jag skulle hålla tyst om husköp. BARA prata med Gud.
Nu ska jag vara öppen och berätta vad jag skrev den 29 jan. Några rader till Gud. " Jag vill att ditt namn ska äras och upphöjas. Öppna vägar så jag kan nå människor och få berätta om dina dråpliga gärningar så de blir avundsjuka och nyfikna!"
Stryker in tvätt hos Sven och Maria och får veta att "nya hörselingrepp" är på gång beträffande lilla Kristin. "Far, ta hand om allt" står det i boken.

Söndag 30 jan.Ur dagboken:"Uppe tidigt och dricker morgonkaffe.
I går var det annons om lägenhet på Apelvägen men jag väntar. Herre bevara mej i ditt ord! (Gud hade ju långt tidigare bekräftat att jag inte skulle ha lägenhet utan ett hus) Föröka min tro! Du har aldrig svikit!"
Åkte i snövädret till Hovsta och gratulerade Sven som fyllde 44 år. Skottade snö vid hemkomsten.
Måndag31 jan "Vår bönegrupp samlades hos mej denna måndag. Vi bad särskilt för Ralf och Hjördis
Vi var 7 personer i dag. Jag ringde en mäklare men Gud tyckte att jag skulle lugna ner mig för HAN vill ordna bostad.Underbart! Vilken vän!
Anna ringde. Hon fick inget studiebidrag och hyran i Brickebacken måste betalas. Vi träffades vid banken och hon fick låna 2.500 kronor så hyran kunde betalas. Gode Gud välsigna Anna!"
Jag har tidigare berättat om Anna och att jag förra året var med på hennes bröllop. En av mina "skyddslingar", som jag fortfarande har kontakt med.

Så var denna spännande januarimånad slut och jag ska sova. Natti Natti, vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar