onsdag 16 december 2015

Onsdag 16 december 2015. Besök, träning, konsert och jullimpedeg.Sorry, ingen forntid i dag heller. Kortisblogg.

Nu ska jag snabba mej för dagen har tagit slut, nästan.
Morgonbesök av Ulla och Lennart som enligt sed och deras godhet lämnade vackra grenljus, som jag ska dela vidare till tre dem närstående familjer. Må jag ej glömma detta!

Efter fika åkte de vidare för att uträtta ärenden. Jag fick skjuts till träningen och handlade lite i min närbutik på hemvägen.

Tog fram gamla småländska recept på Jullimpor. Kanske känns igen av somliga. "Anny i Simpevarp 1986" "Ingegerd i Mederhult 1986" Jag mixar recepten och då blir det "Ruths jullimpa."
Jag minns att jag tyckte att satsen var för stor med 5 liter vatten. Då svarade Ingegerd:" Det ska jag säge dej att bake mindre sats än den här det löner sej inte." Jag gör ändå mindre degar för att inte trötta ut mej.
I dag hällde jag kokande vatten över rågsikt och rågmjöl i en stor bunke. I en mindre blandade jag rågmjöl, jäst och 3 dl vatten. Nu står det i rumsvärme till i morgon.

Från Västerås ringde vår kusin och berättade om sin och makens dåliga hälsa. Ska försöka ta mig dit efter jul för att träffa dem. De är så rara och vi trivs tillsammans. Samma mormor fast vi inte haft vetskap om detta förrän de tre senaste åren.

Blev hämtad av Sven och Maria till konserten i Nicolaikyrkan där Kävesta Folkhögskola bjöd på fin sång och musik.Kristin går på den skolan och spelade fiol och sjöng i kväll.

Fick förstås skjuts hem och skäms lite för att jag redan är trött. Men så är det och jag har bara att säga GodNatt och tacka Gud för ännu en dag. Vi har ännu ingen snö. Minusgrader har vi haft ett par dagar men nu är mildare väder och kanske regn på gång.
Så går en dag än från vår tid och kommer icke mer, och än en natt med Herrens frid till jorden sänkes ner. Vi knäpper våra händer och ber "Gud som haver barnen kär, se till mig som liten är...."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar