fredag 11 december 2015

Fredag 11 december 2015. Träning endast. Lite från år 1994.

Hittade detta fina foto av  familjen Hallqvists fyrbenta familjemedlem.
Den här veckan är ej som andra veckor. En kär familjemedlems hjärta orkade ej med längre. Det har ej gått spårlöst förbi. Beror, för min del, på om jag har sysselsättning utan pauser eller inte.
En stor del av förmiddagen ägnade jag åt ett mycket långt telefonsamtal från en vän, som mådde mycket dåligt, på flera sätt. Både fysiskt och psykiskt. Det som är så bra är att när vi länge hade pratat så var vi helt överens om att låta Gud ta hand om  alltihop. Vi kunde i alla fall inget göra för att i grunden hantera det hela. Då brukar vi "skicka över" det till Gud.

Jag åkte i dag Färdtjänst till träningen.Promenerade hem. Tänkte på att jag i dag ej skulle ha Isak väntande på hallgolvet. Ofta strax innanför dörren. Han låg ibland, även när jag var hemma, där för att se till att jag ej gick ut utan hans vetskap. Som ett hinder.
Trodde jag skulle gråta när jag kom hem men det gjorde jag inte. Något jag med tillfredsställelse noterade. Så trött som Isak var, med det växande hjärtat, så var döden en befrielse för honom.

Nu går jag till år 1994 och den 3 februari.Sven hämtade mig och vi åkte och tittade på den villa jag var i färd med att köpa. Han var inne på att jag för de pengar jag fick över skulle "ha lite roligt" och inte lägga pengarna på en ny bostad. Han hade inget emot villan i sej.
4 febr. Fått veta att den tumör, som vår vän Elsie drabbats av, ej var godartad! Besvikelse!
Fredag 4 febr kom Emil och Kristian tillsammans med mamma Ulla. De hade tittat på "min" nya villa. I min bok står det att "mest nöjd och glad tror jag att Emil är!"Ulla till Eskilstuna och hämtar flickorna.
Tisdag 8 febr. "Sorgegruppcirkeln" här på kvällen.

Eftersom en stor del av denna kväll gått åt till att titta på "Skavlan" i TV så kan jag ej skriva mer just nu men kändes bra att ha kunnat berätta att jag fick tag på den för mig rätta bostaden.
Se bara! Gud sviker aldrig! Han hade en villa som passade mig. Att räntorna skulle sänkas drastiskt kommande år visste han också. Men det sa han inget om till mej. Han var glad över att jag litade på honom. Att villan var "för dyr" var ingenting som jag nu ägnade en tanke. Jag bara visste att det var rätt villa jag hade kommit till och allt övrigt tog Gud hand om.

Just nu kom ett sms med önskan om förbön för en sjuk kvinna. Vi lyfter detta böneämne inför Gud nu i kväll! "Bed så ska ni få" sa Jesus. Önskar God Natt till er alla! Gud är god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar