lördag 19 december 2015

Fredag 18 och lördag 19 december 2015. Lite från år 1994.

Fredagen gick åt till att baka Jullimpor, Saffranskrans och två Fruktkakor. Efter denna manöver var jag genomtrött och någon blogg denna kväll blev det inte. Var glad att jag lyckats med  det jag bakade.

Lördagen började med att jag fick SMS från Elsemarie. "Klockan är 8. Får jag komma och hämta dig nu så fikar vi här  med lussekatt. Måste skynda oss medan det är mörkt. Det är så mysigt."

Vi fikade med många tända ljus och mysigt var det.
Till saken hör att dottern, som har lite besvär av resfeber, skulle packa och hon klarar det bättre om jag sitter på kökssoffan medan hon stryker kläder och ser till att allt kommer med.

Klockan halv två skulle allt vara klart för då skulle hon åka till körövning inför kvällens stora konsert med Örebro Kammarkör.
Någon halvtimme innan hon skulle åka kom grannen, som skulle vattna krukväxterna medan de var i NewYork.
Grannen undrade om de kunde få låna huset under helgen eftersom de skulle få flera gäster och behövde extra sovplatser. Joodå visst gick det för sig men som den husmor hon är så ställde hon sig frågor om städningen var tillfyllest och gav order till man och son att främst se över badrum och toaletter. Ja lite sånt där tänk som kommer till en husmor i sådana lägen.

Elsemarie blev skjutsad till Nikolaikyrkan och jag hem till mej där det fanns åtskilligt att ta reda på sedan gårdagens julbak.
Linn och Sebastian hade på morgonen lämnat Malmö för att hämta Filip i Göteborg, åkt vidare till Vänersborg och där lämnat vovven Frank innan de fortsatte mot Örebro där de hämtade Tobias. Till mej kom de fyra med all mat de plockat ur föräldrarnas kylskåp, drack lite vatten, fick med sig saffransbröd  och
kakor till julaftonens morgonkaffe. Elsemarie hade packat ner duk, ljus och ljuständare. Sedan  åkte de vidare mot Arlanda, dit Lasse och Elsemarie komma senare. Där ska de alla bo på hotell och reser i morgon bittida till NewYork. Säkert får de en fin julresa tillsammans!

Själv skulle jag ha varit på konsert i Lundhagskyrkan i kväll men två besök i samma veva gjorde att jag bestämde mig för att avstå. Jag brukar vara där på deras fina konserter. I morgon har jag två födelsedagsbjudningar. Det ena är ett barnbarnsbarn och jag kommer att välja bbb. Innan hon var född hade jag bara en födelsedag att tänka på men man föds när man föds. Det kan ingen farmor ändra på.

Jag har nu avverkat ett par telefonsamtal och ska skriva något om år 1994 där jag i ett tidigare inlägg slutade den 8 februari.
11 febr. åkte  jag med Elsemarie till Hovsta för att gratulera Kristin, som fyde 12 år.
12 febr.fyllde Linn 2 år och vi var där. Hon ägde nu sin första bandspelare, en liten  Fisherman.
15 febr.var det minus 22 grader på morgonen. Kerstin, Awad och jag på långpromenad!! OHH!
På kvällen steg temperaturen till minus 15.
20 febr.åkte Ulla till Härnösand för en veckas studier igen.

Så var orken slut för i kväll. Lovade tidigare att jag skulle skicka med en bild på Linn som liten Lucia. Ska göra ett försök nu fast det gått en en hel vecka sedan vi firade årets Lucia.
GodNatt , vänner!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar