tisdag 22 december 2015

22 december 2015. Hårfrisörskan, kaffe hos grannen, konsert.Kortisblogg,

Så mysigt hos min granne Karin i dag!
Det lackar mot jul. Vem har tid att läsa bloggar och vem har tid att skriva?
Lite kort om dagen. Att gå till hårfrisörskan för att få håret tvättat är en ny grej i mitt liv men då det betyder att jag efter ett sådant besök har många dagar utan att jag behöver bry mig så är det säkert något jag kommer att fortsätta med.

Grannen smsade. Ville jag komma in på lite julkaffe. Visst ville jag komma bort från mitt röriga kök en stund. Jag hade plockat kakor i burkar. Tre sorter hade jag lovat där och två sorter där! Några tog jag med till grannfrun. Hon blir alltid glad för kakor fast det blir lite långt mellan varven kan man säga!
Nu fikade vi och pratade länge och jag gick hem med en julklapp i väskan. Något jag vet att jag blir glad för på julafton. Julfint med tända ljus i vackra ljusstakar gjorde fikastunden till en liten fest.

Senare hämtades jag av Sven till fin konsert i Nikolaikyrkan där Kristins orkester, Örebro Kammarstråkar spelade. Dirigenten, som i många år varit ledare för orkestern ska nu sluta och avtackades med blommor och många applåder.
Skjuts hem av Sven. Maria låg hemma, sjuk i feber. Hoppas att hon blir bra fort. Det är så tråkigt att vara sjuk i julhelgen. Jag har faktiskt varit det vid några tillfällen så jag vet.

I morse ringde jag min syster IngaMaj, som precis då  hade en taxi väntande utanför dörren. Den skulle ta henne till Göteborg, där hon ska fira jul med dottern Lena och hennes familj.
Vi hann önska varandra GodJUl innan det bar iväg. Färdtjänst är något att vara tacksam för. Det ger ökad livskvalite´ åt många .

Nu ska jag röja lite i mitt kök och sedan gå till vila innan jag i morgon åker Färdtjänst till Hjortkvarn.

Nu tar Bloggen lite julsemester, så kan de som har min blogg till godnattsaga passa på att gå tidigt till sängs några kvällar. Sov Gott säger jag och önskar mina Bloggläsare en riktigt God Jul!
"Nu tändas tusen juleljus på jordens mörka rund...." " Var hälsad sköna morgonstund!"

1 kommentar:

  1. God Jul på dig Ruth, och tack för många fina blogginlägg!
    kram Sofia

    SvaraRadera