lördag 5 december 2015

Lördag 5 december 2015. Tjejträff hos Ruth. Stormen Helga över oss!Gillart inte!

Lördag och tjejträff här hemma. Att koka revbensspjäll och rotmos för att bjuda vänner på  är ett nöje.
 Vi tre jämngamla tjejer, födda på 20-talet, uppvuxna i frikyrkomiljön har ju den favören att vi minns hur det var och kan prata både om vad som hände och om de där speciella pastorerna och riksevangelisterna, som reste i landet och besökte församlingar, för att inte tala om sångsolister och andra att minnas, från  40-talet och framöver. Vilka personligheter de var!  En av oss tre var gift med en pastor och hade mycket att berätta om gamla tider. Alla tre har vi levt länge och alla tre har vi "huvudet i behåll". Prisad vare Gud!

I söndags gick stormen Gorm över delar av vårt land. I dag härjar stormen Helga. Broar stängs. Tågresor ställs in. Färjor kan ej avgå från sina hamnar. Varning för översvämning i västra Sverige!
Pratade nyss med Elsemarie, som kunde meddela att morgondagens "O, helgaNatt " konsert på Stortorget blir inställd på grund av stormen. Tillresande solister var med på övningen i dag men får resa hem igen. Man får hoppas att TV på julafton visar någon äldre inspelning för det har väl blivit något av tradition det där med "O, helga natt".

Isak har fått hjärtmedicin och flämtar inte lika mycket. Hans familj har bestämt att de ska avvakta en dag i taget för att se hur han mår. Han är så trött och de är inställda på att det kan bli så att de väljer att säga farväl för gott endera dagen men tar inga förhastade beslut.

Nu ska jag ta fram dagboken från år 1994 och kan där läsa att jag från  söndagen den 16 till  fredag 21 januari befann mig i Hjortkvarn medan Ulla var den sedvanliga veckan i Härnösand där hon studerade till lärare inom  Grundskolan. I övrigt sköttes studierna från hemmaplan. Detta var en jättebra möjlighet för Ulla, som varit hemma hos deras 4 pojkar under deras första år. När samtliga gick i skolan var det dags för mamma Ulla att skaffa sig ett yrke. För mej var det ett nöje att vara på landet, sköta hemmet och vara tillsammans med barnbarnen en vecka pr månad. Jag hann med att baka, tvätta, stryka och laga mat och trivdes gott. På den tiden stod jag på topp vad gäller styrka och energi.
Intressanta händelser i veckoslutet efter veckan i Hjortkvarn får jag spara till nästa blogg och säger GodNatt och Sov Gott!
 I morgon är det söndag och lussekatt till morgonkaffet.Nu blir det skönt att sova, tacksam för en trivsam dag tillsammans med vänner!            


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar