torsdag 19 mars 2015

Torsdag 18 mars 2015. Trött men trevlig dag. Bullarna goda.

Så fort det gick  att baka den här gången.
Tänkte  i kväll att det skulle nog ej bli någon blogg på grund av att jag fastnade vid TV2 och kunde ej slita mig därifrån. En resa med åldringar från olika äldreboenden fångade mig totalt.
Att se dessa äldre människor få åka till Grekland tillsammans med fantastisk personal, se deras glädje och reaktioner var helt underbart! Kom in lite sent i filmen så nu ska jag se reprisen också.

Innan filmen hade jag avslutat bakandet av två plåtar bullar.

I morgon skulle jag åka till Falköping på begravning men känner mig alltför trött för att ge mig iväg.

Jag hinner nog ännu en vecka av år 1991 och går till dagboken från detta år.
Konstaterar att jag jobbade med att hantera min sorg.
Ett sätt var att LÄSA böcker som handlade om sorg. Jag "slukade" allt jag kom över. Fick tidigt tips om att läsa Cyndee Peters bok "Timme för timme, dag för dag" Jag läste och läste. Hon förlorade med kort mellanrum både sin man och sin mor. Att läsa om hennes förtvivlan var så välgörande.

Jag såg också till att skaffa kontakter med sådana som förlorat någon närstående. Har många gånger undrat över varför, särskilt våra frikyrkor, inte har "krisgrupper"när det händer svåra saker.
Jag gick ut med annons och fick ihop en s.k."sorgegrupp", som jag tidigare berättat om.
Det jag reagerade på när det gällde församlingen var att det deltagande som visades första veckan och runt begravningen sedan näst intill upphörde.  Jag hade visserligen stor familj och vi hade nytta av varandra men ändå saknade jag mina vänner från församlingen. Särskilt de som förlorat sina män.
Ser i boken att jag ofta var på besök hos någon. Kanske ett sätt att skingra tankarna.

Vecka 4 år 1991.21 januari. Bönegrupp hos Kurt och Margit. Sedan hälsat på hos Ingrid Alverlin(en vän sedan stockholmstiden, som förlorat sin man ett par år tidigare). Vidare till Emy och Linne`Eriksson, pastorspar i Korskyrkan, Stockholm och pastorn, som år 1948 blev vår vigselförrättare.Hem och plockade ner julsaker. Till Emelia (en tjej jag varit kontaktperson för via socialen) med bullar och kakor. Efter det till Anna i Brickebacken med ett strykbräda. En av de två syskonen som bott här en tid men nu fått studentlägenhet. Detta den 21 jan.

Resten av veckan  handlar om lite barnvakt,besök på Palmbohult med Riafolket, Hindersmässan , Trädbeskärning, Second Handjobb, på kvällsmöte i Mellringekyrkan, På söndagen, 27 jan. sett Gudstjänst från Immanuelskyrkan, Örebro . Predikant Kent Pekar.Efteråt kom han med sin familj hit, inbjuden till middag. På kvällen var 3 barn från Hovsta här medan föräldrarna hade "Svart på Vitt" övning.
Vecka 5 börjar måndag 28 jan.  Jag åker till Hjortkvarn och är barnvakt. Ulla och Lennart har från Socialen fått en liten flicka och Ulla tar tösen med till Norrköping för att köpa kläder som hon behöver.
På kvällen barnvakt i Hovsta.

Tisdagen hämtas jag av två socialsekreterare för att följa med till Hjortkvarn som barnvakt så de i lugn och ro kan prata med Ulla om den nya placeringen av den lilla flickan.
Till Palmbohult med Ria på kvällen.
Med Martin och köper skor. Till Mellringekyrkan två kvällar i rad.Avslutar veckan med att  fira Svens födelsedag i Hovsta.      

Så avslutas också denna dag och jag kan gå till vila. I morgon ska Telia komma och kolla varför inte bredbandstelefonen fungerar.
Nu säger jag GodNatt till oss alla och påminner om att vi har en Gud som bryr sig om oss natt och dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar