lördag 21 mars 2015

Lördag 21 mars 2015. Ensam, vilsam dag som förgylldes av besök och semlefika.

Som så ofta förr så gick halva dagen innan jag kom igång.
Hahaha, precis nu  säger de på TV att skolorna borde börja senare för att ungdomarna kommer inte igång när skolan börjar så tidigt som i dag. Jag kanske är helt normal!!

I dag vaknade vi till ett tunt snötäcke på gatan. Lite kallare också.
Ulla och Lennart kom och fikade med hemgjord semla innan de "tog ut" en julklapp som bestod av teaterbesök i kväll.

Nu till år 1991 och februari månad. Måndag 4 februari. Jag var ombedd av Studieförbundet att som resursperson vara med på en kurs med rubriken "Kriser" på Karlskoga Folkhögskola, nästa dag.
Jag förväntades berätta om min sorg och hur man hanterar en så svår kris.

På kvällen drog jag ut lådan vid Georgs säng för att lukta på rakvattensflaskan. Jag vågade ej låta bli för jag kunde ej veta hur jag nästa dag skulle bete mig framför de församlade i Karlskoga, många av dem bekanta till mej. Rakvattenflaskan var en skyddsfaktor. När jag kände doften brast jag, som vanligt, ut i gråt. Denna gråt på måndagen borde, enligt erfarenhet, betyda att jag kunde hålla tårarna under kontroll på tisdagen.

Lennart skjutsade mig till bussen. Första samlingen efter lunch började med att läkaren Ingrid Underskog höll ett föredrag om kriser. Jag berättade om min chockartade upplevelse och hur konstigt jag beteendemässigt fungerat. Om glömska,överkänslighet, drömmar, tårar, kontakter, obeslutsamhet, plötsligt uppkommen ilska,behovet av att få tala med andra som mist sin livskamrat och mer därtill.
Det gick bra och jag var tacksam för att jag luktat på rakvattnet, som frambringat tårarna dagen innan.

Senare på kvällen såg vi filmen "Jobs hustru". Sov dåligt på natten, står det i boken.
Fick åka hem med en av Georgs tidigare arbetskamrater, tacksam över att allt gått bra.

Veckan fortskred. Barnvakt, bakade tårtbottnar  av 30 ägg(!),fick oväntat besök av fyra vänner.
Lördag 9 febr. kom Stina från Krylbo till Örebro och på kvällen var vi på IngaMajs 60-årsfest i Immanuelskyrkan tillsammans med släkt och vänner.

På söndagen firade vi Kristins 9-årsdag med middag i Hovsta och på kvällen kom IngaMaj och Sune tillsammans med svåger Vidor hem till mej. Så trevligt att ha dem här.

Nästa vecka blev en sorgens vecka och jag väntar med att berätta om den veckan till nästa inlägg.
I TV pågår programmet " Smartare än en femteklassare". De tävlande är så duktiga i kväll.
Jag ska nu stänga av TVn och gå till sängen.
Jag är tacksam för en bra dag och säger GodNatt till er kära vänner. I kväll blev jag ju klar med bloggen i någorlunda tid så jag hinner läsa lite innan jag somnar." Gud som haver barnen kär, se till mig som liten är."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar