måndag 30 mars 2015

Måndag 30 mars 2015.

Lördagens brudpar, Anna och Stefan! En härlig dag för oss alla som var med.
Så blev det måndag.Dagen gick rasande fort.
Matgästen kom. Skjutsade mig till träningen. Promenerade hem. Det tog 25 minuter.
Kaffe och sovstund efter det. Telefon från Kristinehamn. "Kommer du på onsdag?" Det var vår granne från tiden i Lesjöfors, Ulla Östin. Hon fyller år den dagen och vi har tidigare pratat om att detta år skulle det bli besök. Så nu är det bara att be barnen om hjälp med busstider!

Mitt i samtalet ringde det på dörren. Nu skulle jag hämtas för att ta en tur med dotter och barnbarn till sömmerskan som ska fixa brudklänningen till Linn. Intressant att vara med och lyssna. Och minnas. För 67 år sedan var det min tur. Köpte tyget på Pub i Stockholm för en 50-lapp. En yrkessömmerska och god vän sydde den. Pris 40 kronor incl tråd. Jag hade då kommit upp till drygt 400 kronor i månaden i lön.

Nu ska jag se till att beta av en bit av vecka 8 år 1991. Följer dagboken.
Eftersom jag bloggar i stället för att skriva mina memoarer så blir det att jag nämner många namn.
Måndag 18 februari. Sportlovet börjar. Sol och 0grader.
Lennart, Jonas och Bernard i Ånnaboda och åker skidor. Kristin här medan Sven och Maria är i Finnerödja och tyvärr måste lämna katten, Tarzan, då Sven visat sig vara allergisk mot katter.

Tisdag 19 febr. Tre änkor här på fikastund.Vi pratade sorg. Bernard, Jonas ,Emil och Kristin här. Sover över. Nästa dag står det:"O, vad det är härligt att ha barnen här!" Säkert så att jag trivdes med att hos mig ha några som behövde mig. Petter och Magnus kommit hem från Dalarna där de varit på läger.Helnöjda! Bernard åkt med till Hjortkvarn.

Torsdag 21 febr. Vet ej om jag tidigare berättat om mitt frikort på SJ. När Georg dog hade han en tid innan fått sitt nya årskort på SJ. Detta betalt av sin arbetsgivare. När jag efter Georgs död såsmåningom kontaktade SJ för att återlämna detta upplystes jag om att årskort är personliga och att jag fick "ärva" detta. Hoppsan! Nu blev det att åka första klass gratis och dessutom i stor utsträckning ta barn med  mig.

På morgonen kl 8.30 tog vi tåget,Kristin, Emil och jag , till Stockholm för att roa oss. Tog buss 69 till Kaknästornet. Promenerade till Tekn. Museet och Telemuseet. Därifrån buss till Sergels Torg. Sedan det som kanske var roligast av allt. Vi åkte tunnelbana till Mariatorget. (Där jag, i närheten, som 15-åring hade min första arbetsplats) Vi besåg Leksaksmuseet med sina 4 våningar.Vi tog Tunnelbanan till Aspudden och därifrån in till stan igen och så åkte vi tåget över Katrineholm direkt till Örebro.
På kvällen korv och "pommes" framför brasan. Helnöjda med vår dag i Kungliga Huvudstaden,  som
också en gång besöktes av Pelle Svanslös.

När jag i kväll läser om nästa dag väljer jag att ej skriva mer just nu.
Tacksam för all Guds godhet mot mig i dag och alltid, knäpper jag mina händer i stor glädje och går till vila för att invänta en ny intressant dag i morgon. I dag har jag pratat med Anna, lördagens brud.  Ska föra över några foton i morgon med hjälp av Tobias.
Nu säger jag åter GodNatt och Sov Gott, alla vänner!

1 kommentar:

  1. Hej Ruth!
    Jag har just gett ett påskägg till fem stycken bloggar, bland annat din. Se min hemsida www.ugglan.panatet.se/blogg.html

    SvaraRadera