onsdag 25 mars 2015

Onsdag25 mars 2015. Om denna omväxlande dag må jag berätta.

Kände mig dålig i går kväll och befarade förkylning. Trots att jag hade tid hos tandläkaren klockan 11 i dag så kände jag mig frisk. Kom på att jag lovat ta med mig gott fikabröd till de 3-4personer som arbetar där.Samma tandläkare sedan början av 80-talet. Bakade en mjuk pepparkaka för att göra det enkelt för mig.
Barnbarnet ringde. Passade det att han tog minstingen med sig och kom på besök i morgon.Joodå!

Ringde Färdtjänst som inte hade någon bil. De behövde längre "startsträcka" så jag ringde efter en vanlig taxi. Mer än dubbelt så dyrt men jag kom i god tid till tandläkaren.

Där fick jag veta att tandlossning pågår i nedre käken och två tänder är redan lösa så fem tänder ska tas bort och på något sätt ska de ersättas med nya. Jag litar på min tandläkare och behandlingen ska påbörjas efter påsk.

Hos optikern skulle jag vara klockan två(illa planerat av mej) så det blev lång kaffepaus och besök i ett par affärer. Hade tänkt mig en semla till kaffet men nöjde mig med en ostmacka eftersom i min värld måste jag ha sällskap om jag ska äta semla.

Optiker är ett släkte som alltid fascinerat mig. De kan så mycket och är så noggranna. Lite efterstarr på båda ögonen men lite för lite för att behöva remiss till USÖ.
På Våghustorget fanns nu tiggarna med tidningar i händerna. Alla ville sälja. Det blev faktiskt lite jobbigt. Jag ger gärna en sedel till de som sitter och tigger och gjorde så också i dag men köpte ingen tidning.

Tog  bussen för att åka hem. Fick för mig att hoppa av vid Järntorget för att besöka en bokhandel. Jag gick Storgatan fram och plötsligt får jag se honom, tiggaren, sitta där.Vi log mot varandra. Han gjorde korstecknet som vi gjorde när vi en gång sågs vid min närbutik Jag har tidigare berättat om den mannen som grät när jag gav honom två hundralappar. Det blev ett kärt återseende i dag.
Efter besöket i bokhandeln tog jag bussen hem,glad över att jag träffat "min" tiggare och fått tillfälle att ge honom en slant ytterligare.

Förberedde morgondagens kroppkakor som barnbarnet gärna vill ha till lunch.

Telefonen ringde. En kvinna, som jag är bekant med sedan min tid på Ria och även senare haft kontakt med då och då  ville att jag skulle be till Gud  för henne. Hon mår inte bra. Jag bjöd henne att komma hit när det passar henne så vi dessutom kunde få en pratstund och fika tillsammans. Jag vill så gärna vara med i förbön och särskilt roligt är det när det är gamla vänner som jag känt i flera år.

Efter det ett SMS om att jag om en timme skulle hämtas till den våffelkväll jag tidigare inbjudits till. Efter hemkomsten kokade jag potatis till kroppkakor jag ska glädja barnbarnet med i morgon.

Gårdagen hade jag besök av ett par vänner med anknytning till min tidigare granne Erik. De hade med sig två buketter gula tulpaner, precis vad jag hade önskat med tanke på att Georg alltid vid denna tid på året kom med stor bukett gula tulpaner. Tack Gud för denna uppmuntran och tack till vännerna som kom med blommorna.Ulla kom också på besök.

I franska Alperna störtade i går ett flygplan med 150 personer ombord. Alla omkom. Nyhetsförmedlarna talar mycket om detta. En hel klass elever från en skola i Tyskland som varit på språkresa till Spanien fanns med. Förstämning och sorg på många håll, förutom alla anhöriga. Man försöker nu finna förklaring varför det hände.

När det gäller vårt land talas det i kvällens TV om att det saknas bostäder till alla flyktingar som anländer till vårt land. Det berättas om att man kan få betala en summa pengar för att få ha sitt namn skrivet på en adress för att sedan flytta runt till släktingar, vänner och bekanta. Alldeles för många är skrivna på en och samma adress. Myndigheterna vet ej hur de ska hantera den stora invandringen då det saknas både arbetstillfällen och bostäder.Samtidigt kan vi ej stänga ute de som flyr för att rädda sina liv. Vi lever verkligen i en kaotisk värld  i dag.

Jag hade tänkt skriva lite om forna dagar men känner att jag är trött efter att ha varit igång hela dagen. Nu blir det en rolig dag i morgon med en liten klättrande tös här.

Nu säger jag GodNatt till er alla. Tacksam för en fin dag går jag till nattens vila.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar