onsdag 18 mars 2015

Onsdag 18 mars 2015. Matgäst, träning, vila. Äntligen ett nytt år att berätta om. År 1991.

I kväll börjar jag lite tidigt med bloggen för jag vill sova tidigt.
Dagen har varit helt underbar med sol och flera plusgrader. Matgästen kom, tog ut Isak på långpromenad, skjutsade mig till träningen. Fick en härlig promenad hem. Sedan tog jag det lugnt.

Nu går jag rakt in i år 1991. Jag har så länge uppehållit mig vid det annorlunda året 1990 så jag känner mig lite osäker hur jag ska ta itu med det nya.
Jag var ju väldigt detaljerad.Detta beroende på att jag ville återge hur livet gestaltade sig en tid före och efter Georgs död. De barnbarn, som fanns då hade ganska låg ålder. De yngsta har bara diffusa minnen av honom och Elsemaries och Lasses barn har ju aldrig sett sin morfar.

En titt i dagboken på första veckan av år 1991 visar att vi alla inom familjen umgicks mycket. Åt mat hos varandra, gick på bio med barnen, fick besök av Lasses föräldrar och moster från Katrineholm.
Anna kom tillbaka från sitt julfirande i Småland och fick hjälp med att få ordning i sin lilla lägenhet i Brickebacken. Kusinerna sov över hos varandra.Sorterade in varandra efter passande ålder!
Erik återvände från Småland och hade 10 kg rådjurskött med sig. Hans pappa jägmästare.

den 4 januari har jag alltid namnsdag. Något som Georg uppmärksammade stort eftersom han då mestadels var hemma, ledig från jobbet.
Naturligtvis tog mina omtänksamma barn sitt ansvar för denna "stora" dag och gratulerade med en stor vacker blombukett från dem alla. Kerstin hade skickat fira-annons i Nerikes Allehanda.
De av familjen, som hade möjlighet kom och fikade.

Lördag 5 januari.Elsemarie och Lasse packat och åkt hem till Katrineholm.Från Jönköping kom en kvinna, som jag av en bekant fått vetskap om att hon förlorat sin man och inbjudit att vara hos mig ett par dagar.
Vi tittade på TV i TVrummet på övervåningen, Det var första gången sedan Georg dog i maj månad som jag satt där framför TVn.Tänkte på alla gånger vi suttit där framför kakelugnsbrasan och njutit, ofta tillsammans med barnbarnen och grillat korv. Minnena trängde sig på.

På söndagen gick vi till Nikolaikyrkan där Ola Stålnacke predikade. På kvällen på Riamöte.
På onsdagen skjutsade jag henne till tåget och konstaterade vid hemkomsten att det var första gången sedan julhelgen som jag var ensam.
Lördag 12 januari fyllde Elsemarie år. Ulla, Kristian och jag kom dit dagen innan.Nästa dag åkte jag tåget hem och jobbade på Second Hand för att sedan åka tillbaka till Katrineholm  och vara
 med på födelsedagsfesten. På söndagen kom Mikael till mig och vi pratade länge.
Nu hade två veckor på nya året avslutats.

Därmed tar jag kväll och gläds över denna fina dag och ännu mer åt att det ska bli ytterligare en sådan dag i morgon. Tidig vår i år. Snart kanske jag kan fika på altan, Sov Gott , vänner!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar