tisdag 17 mars 2015

Tisdag 17 mars 2015. Nutid och forntid.En trevlig dag!

Tisdag! I dag har jag bakat Finska Pinnar och drömmar, som jag hade lovat till ett litet årsmöte.
Grattade en god vän, som fyllde år.
Blev glatt överraskad av ett meddelande från ett barnbarn:" Hej mormor , hur är läget?" Blir så glad av att se att deras omtänksamhet, även om bara genom några ord. Tenta på torsdag för den unge mannen. Jag gillar att få veta lite om hur det går för de studerande.

Nu till år 1990.
Lördag 29 december.Elsemarie, Lasse och jag åkt till Borensberg. Ätit"julbord" hos vännerna Andersson. Hämtat potatis i Fornåsa. Hälsat på hos Lisa och Sven Sandström.

Söndag 30 december. Gick upp klockan halv sju. Mattias kom och fikade efter tidningsutbärningen. Vi tittade på TV. Är så roligt att behålla den tradition som Georg skapade med fika på söndagsmorgnarna.
Jag gråtit mycket på dagen, står det i dagboken. På kvällen gick Elsemarie, Lasse och jag till Kerstin och hennes familj. Spelade sällskapsspel och hade en trevlig kväll.

Måndag 31 december. Nyårsafton! Besök på dagen av IngaMaj och Sune med dotter och barnbarn.
Sedan till Hjortkvarn och vakade in det nya året, vi tre. Kom till Örebro vid 2-tiden.

Så var det året slut. Jag tittar lite i föregående års dagbok. 29 december hade vi besök av IngaMaj och Sune. 30 december står det att Annelie lånat bilen för att åka till sin moster Siv några timmar.Georg lägger sista hand vid renoveringen av badrummet.Nyårsafton bakar Georg Pitabröd och vi har familjen här på lunch med god mat. Bra att man inte vet framtiden men tryggt att veta att den "är i Herrens händer, i natten mörk Han ljuset tänder. Han leder oss ett steg i sänder på väg till Himlens land" som  Frälsningsarmen sjunger på en gammal grammofonskiva jag har i min ägo.

(I mitt block har jag skrivit lite om Julafton 1990. Vi grattade först Lennart på hans födelsedag.
Sedan gick vi ( nej åkte vi bil den korta vägen till Kerstins familj för gatorna och trottoarerna var så hala) till Mattias och grattade honom. Två födelsedagar på julafton i vår familj och en annandag jul.
Så det kan bli!!
Vi fikade, åt god tårta, som Kerstin gjort .)

Nu är våren på väg och det är så skönt att det är ljust ute när man vaknar på morgonen. Det där med de långa dagarna  som blir allt längre, det är fantastiskt.

Det blev en trevlig dag i dag. Ulla, Elsemarie och jag åkte på eftermiddagen till Monica och grattade henne på födelsedagen.Oj så många goda kakor och tårta det bjöds på.  Elsemarie hann också prata lite med henne om Linns kommande bröllop.
Monica är den som tar hand om festerna i vår familj, sedan många år. Födelsedagar, studentfester och bröllop. Skönt att ha någon, som man har en god relation till och som känner till vår familj och dess egenheter.
Mina vindruvor växer och i dag gav jag bort den första till Monica. Hoppas att den blir till glädje. Om den mot all förmodan skulle dö så har jag lovat en ny eftersom jag har gott om plantor.
Om någon bloggläsare vill ha en planta så hör av er!
Vad det är frestande att läsa gamla dagböcker men måste låta bli och gå till sängen. Fick Allers (en julklapp) i dag så jag ska läsa lite ur den innan jag somnar. GodNatt kära vänner!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar