söndag 15 mars 2015

Söndag 15 mars 2015.En verklig vilodag blev det. Lite 90-tal.

Inte är jag sjuk och inte är jag OK.Hade faktiskt tänkt gå till kyrkan i dag men det blev åter TVgudstjänst.
Att det inte är OK  bevisas av att jag, efter att ha intagit frukost framför TV2 och gudstjänsten från Göteborg, intog soffan, där jag somnade medan jag lyssnade till Närradiogudstjänsten från Pingstkyrkan i Örebro.
Jag vaknade klockan 15.Av detta är det lätt att dra slutsatser.
Nu är det kväll och jag fick en tanke att skippa bloggen men jag säger som en av mina läsare sa en gång:"Jag har blivit beroende".

Det piggar upp att skriva lite. Just nu har jag pratat med kusinen i Västerås, vi som har samma mormor, men först på senare tid har hittat varandra.

Nu ska jag titta lite i dagboken från år 1990 och förmedla lite ur den.

Söndag 23 december.Vaknade och gick upp klockan tre.Ordnar om i rummen så jag kan ta emot familjen från Hjortkvarn, som kom fram på dagen.Skönt att ha några rum att ta till när det behövs.
Jag åkte på eftermiddagen, tillsammans med Emil och Kristian, tåg till Katrineholm för att lämna julklappar till Elsemarie och Lasse och få en stund tillsammans.
För Elsemarie var det svårt. Hon visste att syskonen med familjer skulle samlas hemma hos mig.
Hon skulle ha behövt få vara med sin gamla familj första julen utan pappa. Solidariskt fann hon sig i att stanna i Katrineholm med den nya familjen då de menade att vi i Örebro var så många ändå, vilket ju var sant.

Julafton 24 december står det bara ETT ord i min dagbok. JULAFTON!
Juldagen 25 december. Ulla och Lennart till Mikaelskyrkan och sjöng i kören. Tittade på julottan i TV. Efter kyrkobesöket åkte familjen till Hjortkvarn.
Så var jag ensam och trött. Sena kvällar, tidiga morgnar. "Gråtit häftigt i eftermiddag. En annorlunda gråt. Lagt mig klockan åtta. Elsemarie ringt klockan 12 och gråtit", står det.

26 december.Annandag jul.Gjorde sovrummet klart och hann äta lunch hos Kerstins familj,innan jag tillsammans med Mattias och Magnus åkte till Hovsta och gratulerade Fredrik på 18-årsdagen. Sent på kvällen kom Elsemarie och Lasse.
Sovrummet klart att inta, trötta som de var.
27 december. Roligt med sällskap till morgonkaffet.
Skjutsat Elsemarie till tandläkaren, handlat och fikat på stan.(Inte bra står det.Minnen dök förstås upp). Hos goda vänner och haft trevligt på kvällen. Fredrik sover över här.
28 december.Kerstin, Elsemarie och jag till Marieberg. Hos Kerstin och tittat på film.(Koldenius).
Elsemarie och Lasse hos Marylen och Stefan. Kom hem sent. Så glad jag är att ha dem i Örebro.

Nu ska jag gå till sängen. Har sagt återbud till matgästen i morgon.
Har en del att pyssla med. Onsdag passar bättre.
Såg i TV i kväll att tiggarna i Örebro i allt större utsträckning söker sig till "VINTERNATT", härbärget, som öppnades i januari. Det är numera fullbelagt och en del får vänta tills det är deras tur. Hoppas att det öppnas fler härbärgen. Man kan lämna mat och annat som behövs men det är svårt om man inte har bil. Då skickar jag en slant i stället och ber att någon annan köper. Det gör mig glad.
" Ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon", eller??

Nu är jag så glad för att våren tycks vara på väg. Carina, min FBvän  visade foto på tussilago i dag och någon berättade om tulpaner som kommit upp.
Härligt när naturen vaknar . Härligt också att jag nu får sova. Tack, Gud, för denna vilsamma dag!
Sov Gott, kära bloggläsare! Vi är alla älskade av en kärleksfull Gud. Inga förberedelser från vår sida. Han vill att vi ska komma till honom i det skick vi befinner oss just nu. Hans kärlek är gränslös.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar