lördag 14 mars 2015

Lördag 14 mars 2015. SÅ kan en dag gestalta sig!.

Jag blir så glad när solen skiner. Jag glömmer snön som föll i fjol.
Nu tar jag det från början. Jag skulle städa. Plötsligt hade jag ingen lust. Jag tror det hade med ett intag av ny medicin att göra!. Ja men då går jag på stan, tänkte jag! Kanske Telia har människor att tala med i sin butik på Drottninggatan. Är trött på "maskinen" som pratar när jag försöker ringa dem. Om jag överhuvudtaget kommer fram.
Men tänk om de ej har öppet på lördagar , resonerade jag. Kanske jag skulle ringa Elsa. Det var så länge sedan . Tänkt och gjort! Elsa blev glad. "Kan du inte komma hit och äta en semla och fika med mej", undrade hon.
Jo tack men jag ska till stan först. Ringer därifrån och kommer om ett par timmar.
Men vad skulle jag till stan för? Ringde Elsa och sa att jag ringer färdtjänst och kommer genast.

Så kom det sig att det blev kaffe och semla och en mysig pratstund innan det var dags för hemfärd.
Ringde efter färdtjänst, som lovade komma klockan 15.00 En kvart senare ringde jag åter färdtjänst, gav mitt personnummer. "Jaha, det var du som skulle hämtas klockan tre." Jag sa att jag kunde ta bussen men nej, jag skulle vänta, en väntan som ej hann påbörjas förrän en färdtjänstbil stannade framför mej. Ur steg en chaufför som glatt hälsade: "Men hej Ruth". Det visade sig att han fått en snabb förfrågan var han befann sig, råkade vara i närheten av mej och fick då order att hämta mej. Något på beställningscentralen hade gått snett, men nu gick det snabbt. Han hade varit på resa till Fjugesta och var på hemväg.

Det roliga var nu att han kände igen mej. Vi blev vänner på FB förra året då han körde mig till Avesta där jag skulle träffa mina palestinska vänner som var på besök i Sverige och just då hos gemensamma vänner i Sjövik, Folkärna. Jag påminde honom om hur han, innan han körde dit, tog mig med på två körningar ganska långt från stan innan han sa att vi skulle fortsätta till det  resmål som var mitt.
Försenade kom vi dit men fick ändå ett par timmar tillsammans. Chauffören fikade med oss och väntade sedan i närheten tills det var dags för hemresa.
En tid senare var han med sin trevliga familj hemma hos mej och fikade.

Frun studerar till socionom. Själv var han utbildad arkitekt innan han kom till Sverige och blev taxichaufför. Det är så roligt att träffa vänner med invandrarbakgrund. Alla har en egen historia.

En glad överraskning då jag kommit  hem från besöket hos Elsa var att Linn, med sin lilla bil, hade anlänt till Örebro.
Ett litet besök hos familjen kunde jag ej motstå.

I TV berättas nu om tropisk orkan i Stilla havet. Många döda och öarna som drabbats är i behov av omedelbar hjälp.
Vidare berättas om IS fruktansvärda våldshandlingar, där de far fram. Märkligt att unga människor låter sig manipuleras att ge sig in i eländet.

Nu får det räcka för denna gång. I kväll är det final i Melodifestivalen och jag ska inte titta. Förstår inte.
Ha en trevlig kväll vid TVn , mina vänner!  Natti, Natti och sov gott när ni kommer i säng!
Gud är god och vill oss väl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar