tisdag 30 april 2013

Beroendeframkallande? Valb.mässoafton 2013.


              Valborgsmässoafton utan gröna björkar. Blåsigt och kallt! Stannar inomhus.
Fick besök i dag . Vi fikade och tittade på gamla kort, som nu täcker diverse möbelytor överallt, sedan jag började rota i källaren. Sortering pågår. Det ska nog ordna sig.

Kände i dag att det var absolut nödvändigt med träning. Tror att det är beroendeframkallande, vill säga om man en gång börjat. Det kan gå, på sin höjd, en vecka. Efter det har man två ting att välja på. Sluta eller fortsätta.Sluta går inte sedan man blivit beroende och eftersom detta gift är ofarligt är valet lätt.

Jag vet att jag får träningsvärk i morgon efter aningen för långt uppehåll, men det går över och det är "bra värk" som en kunnig person i släkten påpekade, vid ett tillfälle.

Vidare hände det roliga att jag fick brev från vår gamle vän, guiden i Betlehem. Han nämner alltid Georgs namn i sina brev.Breven är handskrivna och jag sparar dem. Det känns så gott att få dessa brev efter alla år, som vi ej sett varandra.

Tog en titt i gamla dagböcker för åren 2011och 2012. Valborgsmässoafton! Björkarna gröna! Ojojoj! Nu ska vi se hur många dagar efter vi blir i år. Gode Gud, låt våren komma!

Fick brev från min fantastiska läkare på Vårdcentralen. Hon hade tittat på resultatet av den 24 timmar långa blodtrycksmätningen, som gjordes för ett par veckor sedan. "Undersökningen visar att du har betydligt bättre blodtryck hemma än här på mottagningen", skriver hon. Skönt att veta. 150 till 160 i övertryck hemma mot 200 på mottagningen. Precis vad jag misstänkt. Undrar bara varför.

Nyss började jag känna mig lite dålig. Har träffat förkylda personer senaste dagarna. Hoppas att det ej får konsekvenser för min del. Jag går nu bums till sängen och hoppas att jag ska vakna frisk och kry i morgon då jag är bjuden till dotter med familj. Det vill jag inte missa. Jag får fortsätta skrivandet i morgon. Önskar
 er alla en härlig Valborgsmässoafton . Ut med vintern! In med våren! Sköna maj, välkommen osv.

Varma hälsningar till er bloggläsare.Guds välsignelse och bevarande nåd över oss alla!
En särskild hälsning till er vänner i andra länder, som också läser bloggen. Ser att ni finns varje vecka.Men vet ej vilka ni är.

1 kommentar:

  1. Idag var det "röset", som vi säger härnere, på Valborgsmässoafton. Vi stod ute på kvällen vid brasan och sjöng majsånger. Igår var jag en sväng i stan (Jönköping) och där lyste det vitt av vitsippor bland bokarna i Stadsparken. Fusk! 4 mil sydväst om Jönköping syns inga vitsippor än. Min dotter sa att hon sett en vid väggen till garaget. Men det är allt. Ja, de dyker väl upp de också.
    I lördags kväll var jag i Jönköping på en konsert i Konserthuset. Per-Erik Hallin var en av sångarna där. Lika underbart att lyssna till hans sång och pianospel!!

    SvaraRadera