tisdag 2 april 2013

Våren här?2 April år 2013. Lite från år 1972.


Just nu ser jag Tvärsnytt på TV. Så här säger de: " Nu är våren här." Anledningen till uttalandet är att svanarnas antal i Tysslinge har ökat. I går fanns där 86 svanar, i dag 300. Räkning har pågått sedan år 1997 och aldrig har svanarna varit så sena som i år. Förra året räknade man som mest 4.100 svanar.   Det har blivit tradition för många familjer att besöka Tysslingen, ta en fika i solen och bese de vackra fåglarna.
Det har varit en "seg" vinter. Fortfarande har vi kalla nätter men några plusgrader på dagarna.

Hoppsan! Här fick jag plötsligt in ett foto på Sacre´-Coeur. Ok. Då ska jag berätta att den dagen vi besåg denna kyrka fick vi deltaga i mässan. Min franska är inte vad den borde vara men jag sjöng i alla fall med i AMEN och deltog i Nattvarden. Det är gott att vi alla har det gemensamt, var vi än är.Tron på Jesus är gemensam för alla kristna.
Naturligtvis fick också det fantastiska Muse´e du Louvre ett långt besök. Så mäktigt!
Men nu måste jag nog lämna Paris. Fantastiskt roligt att ha varit där. Många minnen för framtiden.

I dag tog jag i solskenet en lång promenad med Isak. Gick till min syster, som bor i närheten. Hon var ej hemma, men vi tar en ny promenad dit.Någon träning blev det ej heller.Men i morgon!!!

Nu har vi kommit till år 1972 i "memoarerna". Tar ,som vanligt, hjälp av mammas dagböcker i den mån de räcker till för mig. Sedan blir det att försöka minnas på egen hand, utan dagbok.

Elsemarie fick följa med hem till mormor den 5 mars och stannade där tillsammans med kusin Raquel en månad, fram till Påsk, då Arja, Ulla och jag kom dit och stannade några dagar. Georg var i Jordanien och Israel med gruppresor. Resorna omfattade två veckor på den tiden, men oftast var han där längre tid. Skickade hem en grupp och tog emot en ny. Jag minns att jag tänkte, när jag såg honom i funktion i den ankommande gruppen. "Hur orkar du stå och säga välkommen och  åter börja berätta om boende, dricks, frimärksköp, vikten av att hålla samman gruppen, titta efter hans röda paraply i gathörnen, varning för ficktjuvar etc?" Han var alltid lika entusiasmerad, som om det var första gången han tog hand om en grupp resenärer. Hans intresse för Guidejobbet var så stort och fyllde honom med sådan glädje, så han tröttnade aldrig.Hans goda lokalsinne gjorde att han ibland fick både visa chauffören vilken väg han skulle ta, samtidigt som han berättade i högtalaren för intresserade resenärer.

Under en vecka i april sändes våra inspelade morgonandakter i Sveriges Radio. Varje andakt omfattade 15 minuter och sändes någon gång mellan klockan halv 8 och 8. Följande söndag sändes förmiddagsgudstjänsten från Filadelfiakyrkan med sång av ungdomar tillsammans med Sven, Maria och Ulla och predikan av vår pastor Sven Nilsson.

Tror att jag sparar den verkligt stora tilldragelsen i april till nästa inlägg. Risken finns att det här inlägget annars blir för långt. Vi hörs.

Gud, nu tackar jag Dig för all kärlek Du ger oss varje dag. Du vill bara det som är gott. Hjälp oss att vilja detsamma som Du! Din kärlek är gränslös. Din nåd är oändlig.Amen!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar