söndag 21 april 2013

Söndag 21 april 2013. Fortsättning på år 1973.

I gömmorna hittade jag detta foto från min barndom. Lucia i Höganäs Missionshus, Figeholm. Kanske några figeholmare känner igen en och annan.MajBritt Edenholm är Lucia. Den skickliga Herman (eller Bo?) Sage är fotograf. Bästa fotografen! Flera bilder från hans kamera finns fortfarande att beskåda i "Höganäs."

I dag såg jag den fina Gudstjänsten i TV 2 i stället för att gå till kyrkan. På em fick jag besök av den kvinna jag för ett par veckor sedan kom att sitta bredvid på bussen och därpå följande byte av telefonnummer och beslut om att vid tillfälle träffas. Vi fikade, pratade om våra liv och om vår tro på Gud. Innan vi sa farväl tackade vi Gud för Hans omsorg om oss och kom överens om att träffas igen. Så kan ett första möte på en buss leda till givande kontakt.

I mammas dagbok läser jag om sommaren 1973 då Georg, Elsemarie och jag kom till Högskulla den 9 juli.
Efter 4 dagar åkte Georg och jag hem men Elsemarie blev kvar till den 8 augusti och hade roligt med kusinerna..Jag förvånas ständigt över det stora antal gäster som kom, stannade en eller flera dagar. Dessutom betalande sommargäster, veckovis. Barn och barnbarn var självskrivna. Mamma var visserligen "ung", bara 74 år; men ändå! Så road av att ha "folk" omkring sig utan att tycka att det var jobbigt!
En dag står det:"Usch, vilken jobbig dag, Två rörmokare och sotarn varit här." Det var den 11 september då alla gäster för länge sedan åkt hem.Men att under hela sommaren ständigt ha gäster , det var inte jobbigt. Lilla Mamma!!!

För vår familjs del blev det så att vi, efter att ha bestämt oss för att flytta till Östergötland, började leta efter någonstans att bo inom landskapets gränser. Linköping, Mjölby, Motala, Finspång, Kisa,bara att välja! För min del hade jag nog gärna stannat kvar i Örebro, men hos Georg, som en gång varit i Örebromissionens
 tjänst, fanns en längtan att åter komma in i arbetet för Guds rike och naturligtvis måste han ha sin  fru och dotter med  sig.
  Vi måste lämna Sven och Maria med lilla Fredrik, Kerstin med  make och Mikael, Ulla, alla vänner, Arja och sist men inte minst Per, som genom socialen fick ett nytt hem i Örebro.Han var nu 14 år gammal.
Eftersom klockan går och en ny dag väntar, så får själva flytten anstå till i morgon då jag hämtat nya krafter. Sov gott, kära bloggläsare. Vi hörs! Det har varit en underbar dag med sol och värme i dag. Jag gick till vår närbutik i kväll och handlade lite för morgondagen.Vilken skön promenad! Att inte behöva frysa, det gillar jag! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar