lördag 20 april 2013

Lördag 20 april 2013.Fikagäster, Gösmiddag, kortsortering. Lite år 1973.

                       Det här är våra vänner systrarna Lennqvist, Rut och Greta, Örebro. Dit åkte vi ofta tillsammans med Erik och Annelie, för en kvällsmacka och en pratstund. Stöpte också ljus tillsammans när den tiden var inne. Här är de hos oss tillsammans med Arja, längst till höger.
Detta var i slutet av 60talet och början av 70talet.Man umgicks mycket i hemmen på den tiden.

I dag fick jag besök av dotter på förmiddagsfika. Av barnbarnet Kristin på eftermiddagsfika.Efter detta fick jag telefonpåringning. "Kan du vara klar på en minut så bjuder vi på gösmiddag. Jag hämtar dig." Så klart att jag kunde, fiskälskare som jag är sedan barndomen, då vår snälla granne, som var fiskare försåg oss med fisk av olika slag. Dock icke gös, som nog är den godaste fisk jag vet om den är rätt tillagad och det hade Lasse gjort med den äran i dag. Ack så gott! Fick skjuts hem och nu avslutar jag dagen med lite bloggande igen.

Året är nu 1973, då så mycket skulle förändras. Nu skaffade även Ulla egen liten lägenhet och flyttade hemifrån.
Per hade nu bott hos oss i tre år och vid den här tiden var det bara han som bodde hos oss. Varje höst hade vi tagit emot en eller två bibelskoleelever,som flera församlingsmedlemmar gjorde. Det var många ungdomar som kom till Örebro från hela landet för att få Bibelundervisning och behövde tak över huvudet utan kostnad

När Ulla hösten 1972, efter att ha deltagit i Bibelskolan året innan, blivit anställd som ungdomsledare i Filadelfia, anställdes ytterligare en av ungdomarna, en kille och detta fick, som jag tidigare nämnt, konsekvenser. Ulla och han beslutade sig på Nyårsafton 1972 för att bli ett par och i juni 1973 då de var i Figeholm på semester passade de på att förlova sig. Detta skedde på Blå Jungfrun i Kalmar Sund.
Elsemarie hade varit hos mamma sedan 3 juni och åkte den 24 juni hem tillsammans med Ulla och Lennart.

Elsemarie,Per och jag var ensamma för det mesta. Georg kom hem över veckosluten, om han inte var ute på guidning med resegrupper.

Nu var det erbjudandet om nytt jobb som gällde. Georg var hemma ett par veckor på sommaren och hade då redan sagt ja till Östgötamissionen för att börja sin anställning där under sommaren. Minns ej datum.
Vi hade pratat med Per om flytt och för hans del var det otänkbart att flytta från Örebro, något som vi från början varit beredda på att få höra.
Nu måste jag avsluta för i kväll. Det finns mycket mer att berätta om det som komma skall och det tar jag i nästa inlägg. Till dess önskar jag er allt gott och att "Guds frid ska bevara våra hjärtan och tankar i Jesus Kristus", som det står skrivet i Böckernas Bok. Amen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar