måndag 8 april 2013

Träning måndag 8 april 2013.Och sedan?

Mina djupdykningar i källarvalven gör att det blir lite " blandad kompott" i mina inlägg. Ena dagen i Jerusalem, nästa i Porto Alegre. Men nu när jag lärt mig att hantera skanner och sändning, så bara gör jag det. På en gång. Dessa bilder är tydligen "arv" efter IngaBritta, en hälsning från Sverige, som hon fått för att  bli glad över att denna söndagsskola  hade förmånen att ha dessa pojkar som sina fadderbarn.Naturligtvis visste hon om det, men kanske hon fick den lilla hälsningen tillsammans med något annat som skickats från Sverige. Kan vara från Söndagsskolan i Figeholm, måhända!

Mina måndagslunchgäster kom som vanligt och jag fick skjuts till träningen. En skön 20 minuters promenad i solskenet, och jag var hemma hos Isak igen. Fortfarande har vi kalla nätter och på dagen ca 4 grader plus.
Alla väntar och VET att SNART är våren här. Elsemarie ringde nyss från Stockholm, där hon och några kollegor från jobbet befinner sig ett par dagar. Hon frös så förskräckligt, så kallt som där är. Inköp av två koftor att ha under den tunna vårjackan,hade gjorts.
Kallare där än här.

Tar en tripp tillbaka till Jerusalem och Det Heliga Landet,år 1972. Elsemarie och jag fick följa med " Georgs buss" till Galileen, se Tiberias, äta god mat och färska dadlar på kibbutz och bada i Genesaret. Mest höll vi dock till hos Kerstin. Maken jobbade varje dag hos de äldre männen på Hemmet. Han har undersköterskeutbildning och var med sitt lugna, fina sätt en tillgång för dem alla.

För oss kom så dagen för återresa till Sverige. Svårt att lämna den lilla familjen, men Kerstin trivdes och så hade de farmor och fastrar och farbröder i en by inte långt från Jerusalem. Kerstin talade arabiska och det gjorde ju allt lättare. Snart skulle också Ulla komma och stanna en tid. Gruppresorna hade uppehåll över den varma sommaren.Glömde visst berätta att Sven och Maria också varit och hälsat på då de var med på en av Georgs resor tidigare under året.

Medan vi var borta, nästan en hel månad, hade Ulla hand om Per, som vi inte kunde lämna hemma ensam.
Den 19 juni åkte Ulla, Elsemarie och jag till Figeholm.(Georg var nu upptagen med resor till Österrike  förmodar jag.) En dag åkte Stina, Raquel, Elsemarie, Ulla och jag till Blå Jungfrun, med båt från Oskarshamn.
När jag var barn åkte vi med farbror Arvid (grannen som var fiskare) och hans stora motorbåt till Blå Jungfrun. Ulla och jag åkte hem till Örebro ett par dagar för att packa innan jag två dagar senare skjutsade Ulla till Jönköping, där hon tog flyg från Axamo för att åka till Betania och få se Michael och hälsa på sin syster och svåger. Hon började genast att arbeta på "Hemmet", några timmar varje dag. Hon säger att det var 37 grader varmt om dagarna och gladdes när hon någon morgon såg ett litet moln, som dock snabbt
 försvann.Jag tänker nu på förra sommarens regnande i vårt land och önskar lite mer "rättvisa".

Nu avbryter jag för att gå till nattens vila. Har ett par timmar från föregående natt att sova in så jag ska komma i balans.

I Ordspråksboken kap10 står det:" Hat uppväcker trätor, men kärlek skyler allt som är brutet."
I första Korinthierbrevet kap. 13 skriver Paulus:" Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken." Med dessa ord avslutar jag dagens blogg. Vi tackar Gud för dagen som gått och sover gott under Hans beskydd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar