onsdag 10 april 2013

Onsdag 10 april 2013. Fisksoppa i dag. Lite 1972.


I går blev just ingenting gjort. Jag hoppade t.o.m. över att blogga. Sent blev det i alla fall i går kväll men sov så gott hela natten och kände mig verkligen utvilad i morse. Det tackade jag Gud för. Jag behövde känna mig helt OK eftersom jag skulle få besök av barnbarn med en ettåring och en treåring. Jag började med att gå till min näraliggande affär för diverse inköp till kvällens fisksoppa, då husgruppen skulle komma. Pappan med de två barnen stannade hela dagen eftersom bilen var på reparation i en verkstad i mitt grannskap. Nu fick vi en hel dag tillsammans. Vi fikade, åt köttbullar och potatis, sagor lästes för treåringen medan jag till och från fixade fisksoppan till kvällens träff.
I kväll var vi bara fem deltagare. Soppan var god och rikligt tilltagen så två deltagare kunde få var sin burk med sig hem till morgondagens lunch.

Åter till sommaren 1972.Ser i mors dagbok att Elsemarie var hos mormor i fem veckor, tillsammans med sin kusin från Växjö och Raquel. Sommargäster avlöste varandra och mamma tycktre det var SÅ roligt. Hur hon fick plats med alla kan man undra.

Georg åkte i slutet av juli  till Österrike för en vecka men av någon anledning blev det så att han måste stanna där ytterligare en vecka till min stora besvikelse, då vi hade planerat en resa till Dalarna den veckan. Jag fick telefonsamtal från hans jobb där en kollega talade om att han måste vara kvar ytterligare en vecka. Kanske var bra att det inte fanns mobiltelefon för då var jag både arg och ledsen.Jag var dock vi det laget van vid att det kunde bli snabba förändringar, som ibland kastade omkull familjens planer och då gällde det att hitta på något i ställetJag hade ju dottern att också tänka på. Per var till fälligt borta ett par veckor så femåriga Elsemarie och jag tog vår granne, tant Alfhild samt Arja med oss och åkte till mormor. Alfhild ville gärna följa med för att då få möjlighet att träffa gamla vänner i Oskarshamn. I ösregn åkte vi från Örebro på kvällen den 28 juli och kom fram klockan två på natten.Som vanligt blev vi varmt välkomsthälsade av mamma.
 Nästa dag sken solen och vi tog en tur till Oskarshamn där gamla vänner återsåg varandra.

Vi hade en mysig helg i Högskulla och Elsemarie och jag slapp att sitta ensamma i Örebro, utan pappa.Ser i dagboken att Helge och Karin i slutet av augusti hämtade mamma till sin sommarstuga på Mörkö, utanför Södertälje, där hon hade några sköna dagar och fick skjuts hem av Christer.
Det hände en del ytterligare innan året var slut. Det berättar jag om i nästa inlägg.

Nu ärden här dagen slut och jag är så tacksam för att jag har klarat dagen utan att bli trött. Nu önskar jag er alla en God Natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar