torsdag 5 september 2019

Torsdag 5 september 2019.En rolig dag




Jaha, så talade han, Dataingenjören med  utbildning hos Chalmers i Göteborg, om för mig, när hans datorundervisning var avslutad:" Godnatt mormor! Det tog bara 45 minuter! Så skrattade vi båda!

Det tålamod, som den unga mannen visade en 92åring, som begriper noll och intet, går ej att med ord beskriva. "Gör så,gör så, tryck på den ikonen på tangentbordet.
Samme kille som var tre år och jag en kväll sa till honom: "NU Filip MÅSTE du sova"  Han såg på mig och sa:" Vi kan fjåga mamma och höja vad hon säjej!"  "Filip, jag vet vad mamma säger! Hon säger att nu måste du sova!"  En lång stund funderade han innan han bestämt sig för svaret.
"Jaha, å då jöj inte jag dä".  Mamma, som befann sig på nedre botten kom såsmåningom upp för trappan, undrande vart jag tog vägen.
Sekunderna senare gick hon nedför trappan med en glad son som minsann inte ännu var klar med dagen och färdig för sängen.

I kväll när han via sin telefon från Göteborg, min telefon och mej vid min dator lotsat mig fram kunde jag bara inte låta bli att dra mig till minnes den där kvällen då han vägrade att sova 
När han i kväll sittandes i Göteborg och jag i Örebro började sin undervisning för att få mig på rätt köl efter en del felaktiga knapptryck som jag är bra på, bad jag honom vänta tills jag tagit fram papper och penna och han sagt åt mig att trycka på " Lanskapsbild, Välj filer och lite mer och han utbrast:" Men mormor  så många gånger du har  skrivit upp det här på papper och du kan inte!"

Så började han om igen men nu fick jag steg för steg följa hans minutiösa anvisningar enligt Lasses metod " learning by doing" tills vi hamnat där vi skulle vara med blogg och foton och han utbrister  de där orden om att det hela tog ju faktiskt bara fyrtiofem minuter!!!
I och med denna undervisning ska nu kommande bloggar kunna förses med bilder trots att jag blev förhindrad att ännu en gång använda mig av papper och penna!

På grund av detta så avstår jag från att berätta om den trevliga dagen jag också i övrigt haft tillsammans med Kerstin!
Nu väntar sängen och mitt huvud behöver vila efter alla konstiga ord jag hanterat  i kväll!
Sov gott mina vänner! Tacksam är jag för en bra och givande dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar