onsdag 4 september 2019

Onsdag 4 september 2019! Att se soporna på golvet gör mig glad!

I vanliga fall går det till så att någon besökare kommer till mig och frågar om jag har en sopborste.
Mattan på köksgolvet har ett mönster av stora rutor. Varannan vit, varannan svart! Det första man ser ifrån hallen är köksgolvet. Själv har jag något nedsatt syn, särskilt vad gäller detta köksgolv så sopborste med skyffel har sin givna plats i ett hörn av köket, vilket ej undgått mina nära vänners iakttagelseförmåga med resultatet att de tar sopborsten och drar något varv över  golvet till min stora tillfredsställelse. Värre då jag i kväll råkade vända en påse med söndertrasade skorpor upp och ner när jag tog ut påsen från skafferiet!.
Får se i morgon, när mina döttrar kommer, om de ser att jag faktiskt använt sopborsten i kväll!
Så klart är det anledningen till att bloggen blev sen ännu en gång!

I dag tog jag en promenad till min Närbutik där jag inhandlade min sedvanliga burk med skurna färska grönsaker samt Kålpudding med potatis, jättegod sås och lingon. Gick hem och njöt av den goda maten.
 
Pratade i telefon med en kusin som bor i en annan stad! Hoppas att vi snart kan ses. Vi har våra ålderdomskrämpor men  vissa detaljer i krämporna kan variera. Då skrattar vi och tycker att det jämnar ut sig till slut så vi kan tycka att vi ändå kan vara tacksamma för att vi mår så pass bra som vi gör.

Jag satt i dag en stund på Järntorget som jag passerar när jag går till Närbutiken.
Ur fontänen sprutar vatten och jag drömmer mig hem till Figeholm där det finns vatten "på riktigt".
Georg, som tillbringade sina somrar på Västkusten, och jag pratade ibland om det märkliga i att vi skulle hamna just här, långt från havsstränder när vi båda älskar "stora vatten"

I Stockholm hade vi ju också vatten omkring oss. Det luktade så gott om båtarna vid Nybroviken och skärgårdsbåtarna dit jag från den närbelägna affär där jag arbetade ofta sprang med varor som "skärgårdsfolket" under dagen beställt och skulle ha med sig ut till skärgården när de slutat sitt jobb i stan och skulle tillbaka med båten!

Nej, nu har jag kommit in på ämnen att skriva om som kan dra iväg hur långt som helst!
Bör omedelbart gå till sängen. Har dessutom ont i halsen och känner mig lite allmänt svag så nu säger jag GodNatt till er mina vänner ! "Gud som haver barnen kär, se till mig som liten är!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar