måndag 16 september 2019

Måndagen den 16 september 2019. Ännu en bra dag!

Livet rullar på även för en 92-åring! Fast inte lika snabbt som för en ung människa i sina bästa år!

Nej vänta nu! Jag skulle ju ta foto på en tavla jag har i sovrummet och skicka till Filip. Bäst jag  gör det medan tid är!

Det tog si rundliga tid , mycket beroende på diverse små samtal från barnbarn och en del annat roligt! Att bo  i bostadsrätt kan bli en ganska isolerad företeelse om man inte, som jag har barn i närheten!

I går kom Kerstin med god soppa till lunch. I dag kom både Ulla och Kerstin och hade köpt wienerbröd till kaffet!
SCB på "vår gata" hade på sin meny helt underbar paj med grönsaker. Så trevligt att få äta tillsammans med flickorna. De hade med sig så mycket gott! Härliga vindruvor, en stor klase! Ovanligt goda!
Eftersom jag fortfarande dras med ( jo nu har jag virus) något otyg som gör mig trött och ger lite halsont ibland, snuva, lite hosta . Allteftersom det behagar viruset! Joo ni får skratta för det är så fånigt att jag aldrig haft minsta lust att lära mig om medicinska termer.
Huvudvärk, Alvedon, ont i halsen, snuva! Jag är tacksamför att andra vet mer än jag!

Filip ringde och vi började prata om en tavla som han kom ihåg att de handlade om ett"Nytt Jerusalem " som ska komma ner från Himmelen, från Gud.
Jag fotograferade och skickade till honom. Han gillade gammalsvenskan. Tavlans namn är "Emigranter till det nya Jerusalem och i texten kan man läsa att "Passagerare få under resan allt de behöfva ---fritt!"

Den tavlan har under årens lopp många barn hos mormor Alva  tittat på och  tydligen har den skapat minnen. Den tavla som pappa köpte på en auktion för, jag vill minnas, 2 kronor incl ram finns kvar hos min syster Stina Georg fick dock kontakt med en firma som sålde papperskopior  av denna tavla . Beställde , ramade in i en gammal ram som passade in i sammanhanget och nu har jag den påväggen och våra barnbarn har läst om denna märkliga båt som " seglar i både storm och stiltje"

Jag har mer att säga om en fantastisk dag tillsammans med döttrarna men nu är gränsen nådd för vad jag orkar så jag säger:"Natti, Natti! Sov Gott! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar