tisdag 3 september 2019

Snabba ryck kan man säga! Tisdag 3 september 2019

Snabba ryck, ja! Det är så att jag för någon timme sedan skrev på FB en liten Godnatthälsning för någon blogg skulle ej hinnas med i kväll! Berättade om en stillsam dag med endast två telefonsamtal. Inte varit utomhus  så det var allt mina "läsare" behövde veta! önskade Godnatt men var som vanligt lite försiktig med att trycka på sändarknappen. Tog en titt ut  i köket där det låg en slät kardemummabulle i en Skogaholmpåse och väntade på mej. Värmde ett glas mjölk i micron. Under tiden tittade jag på min iPhone!

Jodå, nu hade det hänt saker! Jag bestämde mig snabbt för att radera vad jag dittills skrivit utan att skicka! Nu hade det hela kommit i ett annat läge så att säga!

Ulla hade till vår familjesida skickat förfrågan om det skulle kunna gå för sig att Kerstin och hon kom hit en dag senare än de lovat. Passar torsdag? Liam hade stukat foten och behövde sin farmor hos sig. Ulla var fortfarande förkyld och stannade gärna hemma!

Så klart gick det bra att ändra dag!   Jag har alltid papper att sortera och en del konversation att hantera så jag åt min kardemummabulle och drack ur mjölken medan jag kom ihåg att dagens frukost inte hade intagits förrän klockan 13 på grund av lång förmiddagssömn i fåtöljen och att jag därför ej hunnit äta lunch och att jag ännu ej blivit hungrig! Nej! så går det inte till andra dagar! Bara i dag!

I morgon fortsätter jag med mitt hemmajobb och i min Närbutik där jag kan hämta varm, på plats tillagad mat, har annonserats KÅLPUDDING!  Gud är god och ordnar allt till det bästa! För några dagar sedan missade jag att äta denna maträtt hos Kerstin och Awad, dit jag var bjuden!

I dag hände det roliga att yngsta barnbarnet, som varje morgon skriver:" Hur mår du, mormor?"
kom hit och hälsade på. Mat?  Icke! Mormor tänker du på vad du frågar nu?"
Visst ja! Det lagas ju mat, muskelförstärkande (eller annat välgörande för en ung kropp) hemma i köket där han och tjejen, disciplinerat ser till så de ska må bra och orka träna alltmer. Program utfärdat av deras tränare. Om vi inte idkade någon måltidsgemenskap så pratade vi om Bibeln! Han sa att han inte hade någon Bibel, vilket förvånade mig eftersom han ju var tonåring när han slutade i söndagsskolan och det, åtminstone tidigare,  var  obligatoriskt att varje elev fick en Bibel!
Själv konfirmerades jag i Svenska kyrkan och har läst och strukit under många bibelverser i den Bibel jag fick på avslutningsdagen.

Eftersom jag ser till att alltid ha ett antal Biblar liggande "på lut" för att ge bort till någon som önskar få , så överlämnade jag en sådan till den unge mannen! Vi hann med att prata om Jesus, Judas Iskariot, Petrus och Paulus och mycket mer intressant !
Apostlagärningarnas berättelse om  Paulus, som efter att Jesus uppstått och en kristen församling bildats i Jerusalem,   var på väg till Damaskus i Syrien dit många flytt från Jerusalem och berättat om Jesus så folk blev kristna där också. Nu skulle de fängslas och föras bundna till Jerusalem där de skulle få sitta i fängelse för att de valt att tro på Jesus!
Med brev på fickan, till synagogorna i Damaskus  och  utfärdat av Översteprästen i Jerusalem skulle han ge sig in i kampen!
Intressant är att läsa i Apostlagärningarna hur det gick! Om någon vill ha en bibel så hör av dej till mej. Du får den alldeles gratis för det är en så viktig bok att äga!

Ja så fick vi ett intressant samtal. Visst harTobias läst Barnens Bibel men man glömmer !

Nu är det dags för sängen. Jag har en del av min familj och vänner utomlands denna kväll. Kanske ni ändå kan läsa min hälsning om att jag önskar er alla en GOD NATT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar