måndag 2 september 2019

Måndag 2 september 2019.. Promenad till Nikolai! Skylten som jag gillar fanns där ej i dag!

Jo det brukar finnas en skylt utanför Nikolaikyrkan  "ÖPPEN KYRKA"! Jag blir alltid så glad när jag ser den. Går in genom kyrkans dörr, sitter en stund och pratar med Gud. Tackar för att både kyrkan och Gud finns.   Oj, hur viktig relationen med Gud har varit under hela mitt liv och är fortfarande!

I dag fanns ingen skylt och en ung man som satt på en soffa utanför kyrkan konstaterade att kyrkans dörr var låst.   Spontant uttalade jag min tillfredsställelse med att jag har Gud inom mej så jag satte mig i solen på soffan utanför kyrkan och pratade med min osynlige vän, som alltid finns hos mig. I mörka dagar och i ljusa!

Sakta promenerade jag vidare. Att inte varje dag ta en promenad borde jag ej låta ske! Det är som om "hela jag" mår mycket bättre de dagar jag gör det. Men det är just det där att sätta ner käppen och säga att "nu går vi"! Käppen och jag! För säkerhets skull så får rullatorn följa med.

I dag inskränkte mina inköp sig till att besöka min Närbutik där jag köper så god mat och i en särskild låda får jag SÅ god sallad med flera sorters grönsaker!
Tänk att slippa  skära och blanda! Jag älskar att köpa min lunch där! Dessutom är maten varm så jag väljer själv tidpunkt för min måltid!

Jag har läst (och slängt) gamla tidningar. Nej! Inte Året Runt och Dagen! Dessa två tidningar prenumererar en dotter på den ena och ett barnbarn på den andra åt mig!

Ibland när jag hämtat dem i brevlådan tänker jag på om mamma hade funnits! Hon älskade att läsa och snabb var hon (bra där!) så hon slukade allt läsbart (och läsvärt)! Jag är glad över att hon kom varje vinter när kylan slog till i Högskulla och isen låg tjock i Kalmarsund!
Då stannade hon ett antal veckor och vi hann med att hälsa på vänner !
Drar mig just till minnes ett uttalande av Sven i 10årsåldern då vi hade Färgcentrum i Lesjöfors  och jag var i affären  när han kom från skolan. "Det är så bra när mormor är här för då får man något att äta när man kommer hem från skolan!

Ja, så var det att ha föräldrar som var egna företagare!  När sommarlovet kom så bar det iväg till Figeholm där syskonen trivdes med att bada i Östersjön och de hade roligt hos mormor.

Där träffade de samma kompisar, som tidigare somrar. På samma sätt när mormor kom till oss på vintern! Då blev mamma bjuden till de vänner som hon brukar träffa år efter år!
Många gånger kom hon till jul och jag minns  då vi bodde i Lesjöfors och mamma, som vanligt var med på söndagsskolans julfest söndagen före jul
och  en gammal tant sa, när hon hälsade på mamma:" Jaha, nu är du här! Då VET man att det är jul!" 
Men hur hamnade jag här med min blogg? Det handlade ju från början om att  jag hade slängt en del gamla tidningar!

Att flytta ger jobb för lång tid framåt!. Särskilt om man använder timmar av dagen att sova  i stället för att rensa det som borde ha rensats bort FÖRE flytten!

Fast, det är klart, att när jag ibland tar en titt på allt som följde med i flytten, sådant jag ej sett på mycket lång tid, så är det ganska roligt!
Här finns ett block med "dag för dag" redogörelse för vad som hände när mamma Elsemarie och pappa Lasse åkte till London några dagar år 2000 ! Jag förstod att det var ett stort ansvar att ta hand om deras tre små barn och jag ansåg att föräldrarna verkligen hade rätt att få veta hur deras guldklimpar hade hanterats så jag skrev ner allt i en bok, som jag har i skrivbordet  och nu läser med glädje!

Men nu, kära vänner, så tänker jag på sängen och dit går jag NU! Aftonbön och Ögondroppar och en önskan om att jag ska ha mer arbetslust i morgon än i dag får avsluta dagen! Sov Gott ! Gud älskar oss !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar