måndag 9 september 2019

Måndag 9 september 2019! Lite söndag också!

Jo det blev söndag och jag fortsatte med att vara lite sjuk! Tack alla ni som bad och beder för mig. Jag är så tacksam för att huvudvärken försvann! Tacka Gud för det! Det var en annorlunda huvudvärk och den gjorde mig lite rädd. Efter att under hela min barndom och under mina  ungdomsår dragits med huvudvärk har jag lärt mig att både hantera den  och att  grubbla över olika sorter av densamma.

Jag har sovit gott både natt och dag. I dag gick det sjuka över i bara snuva så nu är det nog bra i morgon.
Frestande att säga som mammas väninna tant Ester som bodde i kapellet i Figeholm : " Jag har inte tid att vara sjuk"   Mamma kanske ibland tänkte likadant men hon var mer försiktig i sina uttryck.

När jag går här om dagarna och tänker så har jag så många bra tankar som jag skriver "inombords".
När kvällen kommer och jag kommer på att jag ju inte har skrivit bloggen så glömmer jag det mesta av det jag tänkt skriva ner av mina goda tankar!

Själv tar jag numera bara en dag i taget. Vågar inte planera nu på ålderns höst men jag har ju begåvats med ett antal hjärnfriska barn som älskar att planera och ordna så jag ska ha ett bra liv på min ålderdom. De ger mig omsorg på många sätt! Jag sa  till någon av dem att sluta ge mig så mycket. Då påmindes jag om alla kartor med ägg och påsar med vetemjöl som Georg och jag frikostigt skänkte till dem när deras barn var små. Det var så roligt att åka till Örebro och hälsa på hos barn och barnbarn , med bilens bagageutrymme fullt med vad vi kunde åstadkomma!

Klart att det är roligt att det uppskattades!
I går var det söndag fick jag veta då jag mellan alla sömnturer ringde till någon och frågade om dagens namn. Hela dagen gick jag omkring i morgonrock och var sjuk. Att huvudvärken så snabbt gav med sig tror jag berodde på alla  förböner! Tack kära vänner! Jag vet att förbön har stor betydelse!

I morgon ska Ulla skjutsa in Lennart till USÖ för gråstarrsoperation.
Hoppas att det går lika bra som det gjorde för mej. I många år hade jag glädje av detta ingrepp! På äldre dagar blir det lite efterstarr osv. men det där med synen är så viktigt  och jag säger nästan varje morgon: " Tack Gud att jag kan se även om det ej är som i yngre dagar! Precis som jag varje kväll tackar Gud för sängen!

I morse skulle jag ta en promenad, som jag upplever så viktig  men som ofta inte blir av!
Men efter att ha ändrat mitt dagsprogram vad gäller maten till att äta en eller två bullar. stora släta, kardemumma till kaffet på morgonen och sedan mellan klockan tolv och tretton äta lunch, så blir eftermiddagskaffet och en tallrik gröt på kvällen, det perfekta avslutet på dagens ätande. Lite frukt, som mellanmål är självskrivet.
Fick i dag i gårdens program se att det var allsång i samlingssalen så jag trippade iväg dit med rullatorns hjälp och där hade pärmar med många sidor med låtar delats ut så det var bara att sätta igång För min del inskränker det sig numera enbart till lyssnande för jag har alltid sjungit hellre än bra, som Georg skämtsamt sa, men det var en synnerligen bred repertoar, som fanns innanför de utdelade pärmarna. Och o, vad jag lyssnade! En dam från, jag tror Studiefrämjandet, spelade gitarr och ledde sången så fint. Många gamla roliga låtar, som vi kunde sedan ungdomen.
"O store Gud när jag den värld beskådar" minns jag ej från min ungdom men i dag sjöng de den av hjärtans lust!

Ett kort besök i min Närbutik på hemvägen fick avsluta dagens bravader!
Som ni vet så fick jag ju djupundervisning i att få in foton i bloggen, för ett antal dagar sedan.!
Jag uttryckte omgående  farhågor till den nyutbildade dataingenjören om risken  att jag skulle glömma vad han lärt mig de 45 minuter han ägnade mig då vi praktiserade " learning by doing"!

Den tålige Filip sa bara: " Jamen då tar vi om det igen,!  Minns ni sången jag nyligen i en blogg citerade? "Om vi misslyckas vi börjar om igen!"
Så kommer det att bli!! Var så säker. Snart tar jag allt med mig och drar till Göteborg för ytterligare undervisning!
Men nu ska den här dagen avslutas
Vi fortsätter att be för den brännskadade 6-barnsmamman, som jag ej fått veta mer om när det gäller hennes hälsotillstånd.  Likaså ber vi för Bahamas, varifrån fruktansvärda bilder visas på vattenmassor och förstörda hus och där dödssiffran stiger för varje dag!
Vi kan bara göra en sak och det är att bedja !

Nu går jag tacksam till sängen och hoppas ännu en gång att det ska gå att få med lite bilder framöver! Sov Gott, mina vänner!   



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar