tisdag 1 januari 2019

Tisdag 1 januari 2019. NYÅRSDAGEN !

Det där med att säga som det är, alltså tala sanning eller förtiga det som folk inte vill höra, är väl inte samma sak, eller hur?
Just nu är jag aningen brydd.
Jag börjar med det första. Att säga som det är. Jo det är så att jag på nya årets första dag, i motsats till andra dagar, inte vill skriva, inte berätta, ingenting!!

Jag har tidigare citerat vår hulda moder då jag i hennes dagböcker ibland möts av en mening: "Hu en så lessam dag!" Jag använder mig inte av detta för mig lite sorgliga uttryck, men vet att det skulle ha använts av mamma om hon, i stället för mej, suttit här för TT förmedla något av dagen, som för min del avslutades med en mugg potatis och purjolökssoppa. Hittade en påse i skafferiet!

Tro nu, för all del inte att jag saknar mat av alla slag!
Mina omtänksamma barn bär hit matkassar utöver vad jag själv, med glädje inhandlar
Dessutom ringer de ibland för att kolla om jag ätit. Jag får berätta vad jag ätit men  i dag hade jag efter min sena frukost inte varit hungrig.
Framåt kvällen ringde Kerstin för att få veta. Jag sa som det är och att jag just hade fixat en mugg soppa. Jag lovade att äta en smörgås också.

Då tyckte jag det var dags att fråga en sjuksköterska (sedan hon förklarat att om man inte äter kan man dö) om inte svältdöden kunde vara en human avslutning på livet om man nu kunde välja! Vi uppehöll oss en stund vid ämnet innan  jag talade om att jag hade en enda tanke i huvudet . Att få sova!!
Det blir tredje dagen i rad och jag inväntar morgondagen då jag tänkt att på denna tredje dag ska livet återgå till det normala! Jag ser att denna blogg blir lika mager som gårdagens fast jag egentligen har så mycket att berätta!
Med tanke på att man ska vara snäll mot sig själv så ber jag Gud för mig själv och för nära och kära att vi må få den sömn vi behöver och för de mig närstående som är i Paris och i Thailand !
Gott att veta att Gud är med och att han både vet allt och lyssnar när vi beder!

GOD NATT mina vänner ! Gud med oss!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar