onsdag 30 januari 2019

Onsdag 30 januari. 2019. I dag firar vi Sven!

En stor dag då äldste sonen fyller 69 år. Eftersom min "julsjuka" vajar fram och tillbaka håller jag mig inomhus ännu ett par dagar. Dessutom är väglaget ej det bästa för en snart 92-årig dam att ta en fight med.
Vi firade Sven med jättegod "Hämtmat" med semla från Hälls till efterrätt! Sven, Maria , Kristin och jag. Jag är ännu lite tagen av den sjuka jag kallar för Julsjukan eftersom den , trots att den ej härjar VARJE år, dyker upp samma veckor på året och då omkring jul-nyår!
Så klart det här låter knäppt men är för mej en verklighet,
 även om jag har god fantasi som en hjälp i livet!

Kolgrillen på min gata fick i dag stå för den läckra maten.  Trevligt att få äta med familjen då och då.
I kväll fick jag veta att alla tre barnen Hallqvist (i Växjö, Göteborg och Örebro ) ligger sjuka i förkylning.  För min del yttrar det sig omväxlande med snuva, halsont, yrsel och lite olika för varje dag.  Om jag en dag är borta har jag antingen stuckit till Kanarieöarna (om det är där solen finns)
eller flyttat till Himlen.
Dock tror jag mest på att jag, i alla fall också i morgon är kvar i Örebro.
"Mitt liv är i dina händer Gud", skrev Kristian när han, nyss lärt sig skriva och ville berätta lite om sig själv på ett pappersark. Hoppas att det finns kvar i någon kartong i förrådet.

I dag hade jag inga blommor till Sven men kommer alltid på hans födelsedag ihåg den enormt stora bukett blommor som kom till Södersjukhuset i Stockholm dagen efter hans födelse.
Avsändare var Färgfirman Alfort & Cronholm där både Georg och jag var anställda på den tiden.
Jag i butiken  på Norrlandsgatan. Georg i butiken på Kungsholmen.

Vi hade fått en modern lägenhet med BADRUM! ( dock icke kylskåp! Maten hängdes ut genom fönstret i en plastkasse över natten. Till matvarubutiken gick man varje dag!)
 Lägenheten låg  i Johanneshov och dit flyttade vi något halvår innan Sven föddes! Vi hade lång väg att cykla till våra jobb  morgon och kväll.
 Jag jobbade så länge jag kunde för  anställningstiden var ej tillräckligt lång för att jag på grund av graviditet skulle få ersättning från firman och det betydde att ekonomin skulle bli därefter! Försäkringskassa är en benämning jag på den tiden inte hade anledning att befatta mig med!

Från firman hade dock utgått ersättning, jag tror under ett år, om jag haft ytterligare några månaders  anställning.  På den tiden utgick ej någon ersättning från  Försäkringskassan vid barnafödande.

Det följde en prövningens tid för en ung familj men man anpassar sig och  räknar med Guds välsignelse och "Gud sviker ALDRIG!" " Visst är det så, farmor? " skrev mitt vuxna barnbarn i ett SMS till mej häromdagen! Gissa om jag blev glad att mitt "ordspråk" landat!

Nu kommer jag ihåg att jag har en del att skriva, som ej blev färdigskrivet då det var dags.
Jag får återkomma till det för nu är det dags att sova igen!

Måste tänka på hälsan också. O vad jag önskar få arbetslusten tillbaka!
Sov gott mina vänner! Jag mår inte bra av detta väder. Tror att jag ska resa bort ett tag lite senare för att få lite omväxling! Det brukar pigga upp lite! "Arbetslusten tillbaka"!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar