söndag 13 januari 2019

Söndag13 januari 2019. Ska jag , eller ska jag inte?

Ja det är frågan! Nyss satt jag här på sängkanten ( jo då tant Gullan Bornemark, jag har borstat tänderna, borstat tänderna) Ett litet komihåg från Elsemaries tidiga, roliga barndom då hon sjöng i timmar liggande på hallgolvet, lyssnande till Gullans barnvisor.

När jag nu sitter här och funderar så minns jag viken av Östersjön med den stora stenen varifrån vi kunde hoppa i havet, eller låta bli!
Nyss ringde Ulla och jag delgav henne min tveksamhet inför kvällens bloggande. Ska jag, eller ska jag inte? "Du kan väl kolla hur det känns efter det här samtalet om du tror dig orka eller inte!"
Ett bra förslag anser jag!

Också ganska enkelt eftersom dagen tillbringats i en fåtölj, sovandes och iklädd morgonrock, hela dagen!
Trött, trött har jag hankat mig fram. Sov , med ett och annat uppehåll till klockan 11 då TVgudstjänsten var avslutad.  Kunde ej hitta någon Närradiogudstjänst från Örebro.

Gul ärtsoppa utan pannkakor till sen lunch.
Kort besök av Tobias som kom med den väska som hängde över Linns axel när tåget drog iväg från Alvesta vid mitt besök i Växjö i Advent. Den har legat i Tobias bil sedan syskonen träffades i Göteborg hos föräldrarna vid juletid.

Jag trodde att i väskan skulle ligga en burk honung som jag trodde mig ha köpt vid besöket i Växjö!
NEJ, ingen honung! Snart, någon dag, ringer Sven och frågar om det är något jag behöver och då säger jag:" HONUNG"!
Återigen kommer jag ihåg den lilla Linn, som hälsade på hos   grannarna, ett  äldre par, och hjälpte dem på traven med att säga:" Om ni frågar mig om jag vill ha saft och bulle då säger jag, jatack!"
Nog hade hon fått lära sig hur det skulle gå till fast det är ju inte fel att sätt en lite personlig prägel på det man lärt sig.

I dag är jag ännu mer täppt i näsan, hesheten "stabil" ( visst är det så de säger de där som kan sjukvård!!!) Trött? Jovisst!
Som jag brukar så går jag till nattens vila, något missnöjd med att jag inte haft tillfälle att göra något av det som jag tänkt. Jo det är söndag så jag behöver inte stressa!
 Med, ännu en gång, ett hopp om att i morgon ha både energi och arbetslust så säger jag GODNATT! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar