fredag 11 januari 2019

Fredag 11 januari 2016. När inget synligt händer!

En dag utan att något uträttats är en bortkastad dag tyckte min mamma som utöver att sköta om sin stora familj, mjölka bondens kor också vävde mattor till försäljning och jobbade med att ta upp säd på åkern. De två sistnämnda sakerna hörde dock till "ting som uträttats" Något som kunde iakttagas under kortare eller längre stund alltefter önskan.
Tänker ibland på skillnader och likheter med dagens mammors förvärvsarbete och om de kan jämföras med de två sistnämnda arbetsinsatserna måhända.

Något omtumlad efter att på TV1 ha sett "Skavlan" med Jonas Gardell, Dagny och en skicklig jag tror,psykiater, som hade fin undervisning vad gäller vårt digitala användande och dess påverkan på oss människor, var jag åter tveksam huruvida jag skulle avsluta dagen med att berätta om den eller inte.
 Ler för mig själv. Berätta om, vad då? Stunden framför TV med Skavlan skulle jag gärna vilja återge. För några år sedan var jag tillsammans med Jonas i ett TVprogram, som inspelades hos en av mina goda vänner här i Örebro.
Han har ofta något bra att säga. Så också i kväll. Ni som är föräldrar titta gärna och lyssna till Jonas  ord om "FRÅNVARANDE" och "NÄRVARANDE"!!!! Instämmer helt med hans uppfattning  där.

Som, på sista tiden skett dagligen, så har jag sovit mycket också i dag. Därför är jag förvånad över att jag är sömnig nu Men så är det och nu säger jag Natti, Natti till er mina vänner! Sov Gott!
.

"Den som sover syndar inte" , lyder ett gammalt ordspråk. En dålig tröst för att jag ska vara tillfreds med mitt behov av sömn. Något är galet och varje kväll somnar jag med en förhoppning att nästa dag ska jag med glädje och intresse ta itu med de sysslor jag samlat på hög sedan jul. Bara jag inte var så trött!  Inte kan det väl vara åldern? Lutar nog mer åt att hålla med min kloka  vän Gunbritt Parsmo
som har lärt mig det där med balansen ! Vad  brinner jag för? Vad orkar jag?

När jag blir frisk ska jag göra en liten sammanfattning av helgerna och en särskild om det första spännande året i mitt nya hem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar