fredag 18 januari 2019

18 januari 2019.En del dagar blir bättre än jag förtjänar! !

Jo den här dagen blev en sådan. Dessutom mycket omväxlande !
Ärligt talat så satt jag nyss i fåtöljen och sov. Vaknade till och ställde mig frågan:" Ska jag eller ska jag inte?"
På väg till sängen bestämde jag mig för att med några få ord  (?)  uttrycka min glädje över denna dag!
Jag fick till förmiddagskaffet besök av Kerstin och Ulla. De tycker inte så mycket om att städa så i dag hade de tagit Lennart med sig. Han är pensionär (när han inte jobbar frivilligt). Han är utbildad städare och fönsterputsare sedan flera år,  pastor med teologisk utbildning, som jag, som ofta förr, passade på att utnyttja. Ställde en del frågor om Bibeln. Det är så intressant att få prata om vår gemensamma tro! Vi kommer båda från hem där vi fick lära oss att lita på Gud och att bedja.

 Här är så rent och fint!Borta är ljusstakar, tomtar, julgardiner, juldukar, granen på balkongen! De plockade ner allt i kartonger. Eftersom de också hade plockat fram allt till advent, då jag var i Göteborg så visste de var kartongerna fanns och det tog inte lång tid förrän allt var nerplockat och kartongerna nedburna i förrådet. På balkongen står vindruvsplantan och pelargoner och väntar på sommaren!

 Av döttrarna fick jag hjälp med att bringa en viss ordning på mina pappershögar.  Mer och mindre sjuk sedan julhelgen har jag mest sovit både dag och natt.
 Mitt bostadsbidrag behövde tydligen få en förnyelseansökan !
Tittade på papper och kollade lite. Jag ska fortsätta därmed i morgon.  Att jobba med siffror har jag alltid gillat men är nu tacksam för att ibland få lite dubbelkoll!
Det är så bra att "bo mitt i smeten"  för här finns restauranger "runt hörnet" och i dag valde vi alla fyra lax till lunch. Döttrarna tog nytvättade lakan med sig och tittade in i tvättstugan och manglade
innan de inhandlade den goda maten.  Medan "pastorn" fortsatte sitt omsorgsfulla städjobb.
Att få äta tillsammans med någon är så roligt när man mestadels är ensam vid bordet.
När de var klara och tågade iväg med brev till bank och myndigheter var jag så glad och tacksam !

Som jag tidigare skrivit om så har jag ju letat efter mitt larm, som jag omtänksamt nog hängde på dörren till garderoben (ja jag vet att jag ska ha det runt halsen!!) när jag hade fått det installerat.
Plötsligt var det borta! I dag hittade Kerstin det i mittersta lådan på skrivbordet i sovrummet.
Alla blev vi glada. Jag hade anmält det försvunnet men fått ytterligare några dagar på mig för att leta innan jag skulle skicka in 700 kronor till kommunen. Nu har papper skickats till banken om automatöverföring, 226 kronor pr månad! Ett bekymmer mindre!
Jag har det så bra , omgiven av familj och vänner.
Lite ledsen är jag för att mina planerade julbjudningar helt uteblev! Får sikta in mig på nästa jul!

I övrigt har dagen varit grå och i alla fall har inte jag sett solen. Fast ibland när inte jag sett den så har andra gjort det.  Blir bättre när våren kommer och jag kan gå till slottsparken här bredvid.
I dag har vi köldgrader i hela landet . Upp emot minus trettio längst i norr.

På grund av halkan så håller jag mig inomhus.
Små barnspappan, som jag skrev om i går kom hem från sjukhuset men blev mera sjuk och fick åka tillbaka. Hade värk i lungorna. Barnen placerades hos kompisar över natten och mamma kunde i dag vara med på sjukhuset. Vi fortsätter att be om snabbt tillfrisknande. Mer antibiotika har satts in efter vad jag hört. Gud och medicin samarbetar.

Nu har tiden runnit iväg och jag är så nöjd och tacksam för denna roliga dag och att jag har de som kommer och "lyfter" själen lite emellanåt. Det är lätt att "grotta ner sig" som den fantastiska TVkändisen Dagny säger medan hon med sina 106 år fortfarande går omkring utan käpp eller rullator. Må hon få leva länge för hon ger oss andra nytt mod!

Nyss fick jag SMS från Kristin, som ska komma hit snart och meddelande från ett annat barnbarn.

"Det är gott att tacka Herren", står det i Bibeln och med de orden och förbön för mina vänner och familjen    säger jag GodNatt!




















































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar