onsdag 16 januari 2019

Onsdag 16 januari 2019. Bra att ha tid att tänka!

Att vara ensam ger tid till tankeverksamhet.  Jag börjar nu nalkas den åldern då barndomsminnen underhåller mej. Jag har tre saker jag valt att säga till Gud på sista tiden.
Det är SYNEN, HÖRSELN och HJÄRNAN. Det är så bra att småprata med Gud för han VET  vad jag menar även om jag säger lite fel då och då.

Jo syn och hörsel är så viktiga fast så klart vill jag inte ha varken glasögon eller hörapparat men är givetvis glad för den hjälp de kan ge. Hjärnan, minnet, tänkandet! Ja det är nog det jag är mest angelägen om att det ska fungera så "länge jag lever, så länge jag finns till", som vi sjunger. Jag tackar Gud ofta för den biten av min tillvaro.

I kväll blev jag sittandes framför TV Uppdrag Granskning och kom även att lyssna till våra politiker, som sannerligen inte har det lätt men som nu fått till en regering i alla fall.
Att se Uppdrag Granskning utan att gråta klarade jag inte.  Vilka tragedier, till synes så onödiga!

Blev åter påmind om hur viktigt det är att "finnas till" när en medmänniska hamnat snett i livet och kanske på ett tidigt stadium kunnat få ett lyft för att kunna leva ett bra liv.
Vi är ofta nog, till överdrift, så rädda för att "lägga oss i" !

I dag har jag återigen  suttit i fåtöljen och sovit till och från, fikat med de goda,bullar som Sven hade med sig i går och plockade in i frysen.
Förra veckan kom Kerstin med en kasse, som fick mig att le.  Jag tänkte åter på Filips kommentarer när han var liten och han hittade något här hemma som han ville ta med hem till sej "för det kunde pappa behöva". Eller så utropade han:" Å PRECIS vad jag behövde!  Visst uppskattade jag hans omtänksamhet om pappa Lasse som ju spelade med och jag fick ta lånegodset tillbaka eftersom pappa redan hade allt i verktyg som han behövde.
 Det Filip ansåg vara precis det han själv behövde  kunde jag hantera eftersom det i ett gammalt hem alltid finns saker som inte behövs men som en liten kille gott kunde ta med sig och bli glad för.

När Kerstin plockade upp innehållet i sin kasse så sa jag flera gånger:" Precis vad jag behövde!"
Saker som jag tänkt köpa om jag bara vågat mig till affären. Glad blev jag!   Mina barn och deras familjer gör verkligen allt för att jag ska ha ett bra liv! Så klart jag är både glad och tacksam!

Jag längtar efter att det ska bli bättre väder så jag kan ta mig ut för att få träffa några av de små i min familj! Nu försvann alla dagar utan att jag fick tillfälle att se dem varken här eller där.

Längtar efter att bli bra från
alla " efterdyningar" efter förkylningen! Plötsligt dyker det upp ett eller annat efterlämnat symptom så jag fortsätter att sitta här i värmen och invänta sol och sommar!
Spännande är det att lägga sig på kvällen och inte veta hur man ska hantera morgondagen. Är jag frisk, eller inte? Klarar jag av att göra det jag planerat? När jag tänker så hör jag ofta hur Jesus påminner mig om att jag inte är ensam. Han är med var dag och han har sagt:" Mitt älskade barn, jag hjälper dig med allt!" Så vandrar vi tillsammans, min Frälsare och jag!

Nu säger jag Natti till er alla mina vänner! Sov Gott och kör försiktigt ni som ska ut på vägarna i morgon för halkan har slagit till säger TV. Vi ber om Guds beskydd, som alltid. Tänk att det finns änglar runt omkring oss. Vi ser dem inte men de fungerar i det osynliga och jag är så glad och tacksam! Nu ber jag för er, mina vänner, och för hela min stora familj och för vårt land!

Herren välsigne oss och bevare oss. Herren låter sitt ansikte lysa över oss och ger oss FRID; FRID; FRID! 


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar